Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

NA rosinās grozījumus likumā, lai valsts un pašvaldību finanšu līdzekļi tiktu glabāti Valsts kasē

Nacionālās apvienības Visu Latvijai!–Tēvzemei un Brīvībai/LNNK Saeimas frakcija iesniegs Saeimā grozījumus likumā par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu, kas noteiktu, ka pašvaldības, kā arī valsts un pašvaldību iestādes savus finanšu līdzekļus glabā Valsts kasē, nevis kredītiestādēs, pavēstīja apvienības valdes loceklis Jānis Dombrava.

J.Dombrava norādīja, ka grozījumi likumā sagatavoti, lai novērstu līdzīgu gadījumu atkārtošanos kā ar Krājbanku un Parex bankām. "Brīdī, kad šīs bankas nonāca finansiālās grūtībās un to darbība tika apturēta, abos gadījumos vairāku pašvaldību, kā arī valsts un pašvaldību iestāžu līdzekļi tika iesaldēti. Tādejādi apdraudot valsts un pašvaldību funkciju izpildi," skaidroja Nacionālās apvienības pārstāvji.

Visu Latvijai!–Tēvzemei un Brīvībai/LNNK Saeimas frakcija uzskata, ka, pieņemot Nacionālās apvienības grozījumus, tiktu nodrošināts, ka valsts un pašvaldību līdzekļi tiktu glabāti Latvijas Republikas Valsts kasē, tas ievērojami mazinātu risku nākotnē, ka atsevišķas bankas finansiālas problēmas var apdraudēt kādu pašvaldību vai valsts institūciju darbību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas