Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

NATO sesijas laikā satiksmes ierobežojumi būs Ķīpsalā

Uz NATO Parlamentārās asamblejas (PA) pavasara sesiju, kas notiks no 28.maija līdz 1.jūnijam Rīgā, tiek gaidīti gandrīz 400 NATO dalībvalstu un asociēto valstu parlamentāriešu, bet kopumā pasākumā varētu ierasties aptuveni 700 cilvēku. NATO PA pavasara sesiju apmeklēs arī NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

Latvija NATO PA sesijas organizēšanā ieguldīs aptuveni 1,3 miljonus latu. Lielākā daļa naudas tiks tērēta Ķīpsalas izstāžu zāles pielāgošanai sesijas vajadzībām, kā arī halles īrei. Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze sola, ka drošības pasākumi nebūs tik drastiski kā 2006.gada nogalē notikušā NATO samita laikā, jo tagad Rīgā pārsvarā ieradīsies NATO dalībvalstu un asociēto valstu parlamentārieši. Lielākie ierobežojumi varētu būt Ķīpsalā, savukārt Rīgas centrā īslaicīgi varētu tikt slēgtas atsevišķas ielas, lai nodrošinātu delegāciju pārvietošanos organizētās kolonnās.

Saeimas spīkers Gundars Daudze uzsver, ka NATO PA sesijas norises nodrošināšana ir Latvijas atbildība un pienākums pret mūsu partneriem NATO. Latvijas delegācijas vadītāja deputāte Vaira Paegle pastāstīja, ka pavasara sesijā darbs notiks piecās komitejās, kuras tiks skatīts plašs ar starptautisko drošību saistītu jautājumu loks, piemēram, par kibernoziegumiem un ekonomiskās krīzes ietekmi uz drošību, iespējams, arī klimata pārmaiņām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas