Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Nauda ir

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
nunet
n
Ēnu ekonomikā apjoms tiek lēsts no 3000 līdz 6000 miljoniem latu katru gadu -------------------------------- tas vispār nav daudz
Buba
B
Vai Točs nebija Buldozera rupors, kuru pirms kāda laika atlaida ,bet nu atkal oligarhu aizstāvju pirmajās rindās?
jumors
j
Toč, un par valsts valodu valsts finansējuma skolās arī parakstījies?
Guntis
G
''Ēnu ekonomikā strādājošie nekad nodokļus nav maksājuši, arī pabalstus viņi nesaņem. Tāpēc viņi arī neko nezaudēja, kad pabalsti tika apcirpti.'' Sandri, nolaidies uz zemes!
Elizabete
E
Autors aizmirsa pieminēt, ka nejēdzību ar milzu pabalstiem aizsāka Kalvītis, atceļot soc. nodokļu " griestus", par ko, starp citu pirms vēlēšanām atgādināja Šķēle, iesaku noskatīties DELFI VIDEO, kur Šķēle par to runā Turībā rīkotajās diskusijās. Soc. nodokļa griestus toreiz "it kā " atcēla, lai palielinātu ienākumus budžetā, bet faktiski ticamāk, ka tas tika darīts kādu politiķu personīgu interešu labā, lai pēc deputāta statusa zaudēšanas varētu saņemt lielākus bezdarba pabalstus un tuvojošās pensijas, jo cik nu ir tādu cilvēku ar tiem milzu ienākumiem. Tā ka ne jau Vienotība ir vainīga pie milzu nodokļiem un centieniem ierobežot milzu pabalstus, bet gan Šķēles un Kalvīša partija. Un arī tagad, kad notiek cīņa par to, lai "pabalstu" griesti tiktu atcelti, ieinteresēti jau tomēr visvairāk ir tieši Godmanis, Šlesers un tie lielo algu saņēmēji, kas sēž valsts un pašvaldību uzņēmumu padomēs. Kā atceramies no NEO publikācijām, ir vesela rinda ļaužu, kas saņem nepamatoti augstas algas, lai varētu sponsorēt savas partijas, bet vienlaikus no šīm nedabiskajām algām tiek maksāti nedabiski nodokļi un šie cilvēki saņems nepamatoti lielas pensijas, kā arī bezdarba pabalstu, ja kļūs bezarbnieki. Un protams - māmiņu algas, ja kāds no "padomēm" vēl ir tajā vecumā, kad bērni dzimst.
Q
Q
Kaut kā nesaprotu, kā no ēnu ekonomiskas var iekasēt PVN!!! Ēnu ekonomika vēl izpumpē no valsts budžeta tur iemaksāto PVN!
Ak,vai!
A
Tie pabalstu prasītāji ir vienkārši pieriebušies! Bļauj tie, kuriem tos vismazāk vajag! Nauda ir jānopelna - nevis jādiedelē!
ierindnieks
i
bez hunveibiniem vel bija czeofani, bet jāšaubās, vai sitot zvirbuļus un vecākus, kamēr pirmie izmirst, otrie- visā atzīstās, visi sāks mīlēt valsti un maksāt nodokļus. Lūdzu statistiku par ofšoru,ārzonu uc . tāda veida uzņēmumiem, to attiecību pret nodokļu maksātajiem- uzņemumiem,un to apgrozījumu ...
Amēba Planktonovna
A
Bet PVN valstij ienāk arī no tā saucamās ēnu ekonomikas!!!! Vienīgā sāpe LV šķiet ir neiegūtajos Soc.nodokļos un ienākuma nodokļos. Tā kā soc. jomā nav nekādu garantiju, tad ar pirmo ir skaidrs, bet otrais :))) Ha. Ja jau oficiālā minimālā alga ir tik bezkaunīgi mizerabla, tad.....
I
un lasot vienmēr atcerieties kam pieder avīze . . .
Sandris R.
S
Es tomēr domāju, ka šie skaitļi ir stipri pārspīlēti, ja tos piemin kontekstā ar iespējamo līdzekļu iegūšanu valsts maksājumu segšanai. Par komentētāju vājajām matemātikas zināšanām es Jums noteikti piekrītu, tāpēc jau biju spiests pakonsultēties pie ekspertiem, bet kāpēc pieminējāt hunveibinus, nav skaidrs. Tādu ezoterisku gudrību aptvert man nav par spēkam. Bet citādi viss kārtībā, jo Jūsu sacerējumi ir izlasīšanas vērti(mans subjektīvais viedoklis).
KLM
K
Hunveibini. Bet viņi nezina arī ko nozīmē hunveibini. ................................................ ............................................... Jums taisnība, biedri Sandri T. - daudzi nezina ko nozīmē poļitruks, jo ne pārāk stipri okupantu ieviestos terminos.
loģiski
l
Nu, un kur palika secinājumi? Kāpēc cien. autors nepasaka ka nepieciešams ļoti stipri, uz pusi vismaz samazināt nodokļus, lai tos maksājot nebankrotētu?
Sandris T.
S
Tā nav kļūda 3000 miljoni ir 3 miljardi. Bet ēnu ekonomikas sektors tiek lēsts 50% no privātā sektora saražotā IK, kas ir lielāks par 6 miljardiem jeb 6000 miljoniem latu. Ir tādi komentētāji, kuri nezina, cik miljonu ir miljardā. Hunveibini. Bet viņi nezina arī ko nozīmē hunveibins.
bankrotējušais
b
Kad pie varas bija pāšreizejie PLL politiķi es maksāju 100% nodokļus, jo redzēju to atbilstību piedāvātajām sociālajām garantijām. Godmaņa valdība sāka mūs apzagt, samazinot iepriekš garantētās sociālās garantijas un to veiksmīgi turpina Dombrovska valdība. Kāda jēga maksāt nodokļus krāpniekiem un zagļiem?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas