Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Neiepriecinoši rezultāti matemātikas eksāmenā arī vidusskolēniem

Matemātikas eksāmenā šogad iepriecinošus rezultātus nav uzrādījuši arī vidusskolas beidzēji. Šā gada matemātikas centralizētā eksāmena kārtotāju vidējais rezultāts valstī ir tikai 37,3% no 100%, piektdien vēsta_ _laikraksts Diena. Valsts izglītības satura centram (VISC) vēl neesot analīzes par to, kas varētu būt iemesls šādam rezultātam. Iespējams, rādītāju būtiski pazeminot arodskolu un vakarskolu beidzēju rezultāti, jo F līmeni, kas ir zemākais iespējamais, ieguvuši 44% arodskolu beidzēju.

Kritiku šogad jau izpelnījās matemātikas eksāmens 9. klasēm, kurā dažas skolas uzrādījušas ļoti sliktus rezultātus. Tomēr VISC norādīja, ka eksāmens bijis standartam atbilstošs un neesot bijis pārāk sarežģīts.

VISC pārstāve Kristīne Ilgaža avīzei stāstījusi, ka eksāmena darbs tiek uzskatīts par ideāli sastādītu, ja tā vidējais vērtējums valstī ir 50%. No "lielajiem" eksāmeniem, kurus kārtoja visvairāk skolēnu, šādam rezultātam tuvu šogad ir vidusskolu beidzēju sasniegumi centralizētajā eksāmenā latviešu valodā un literatūrā, kā arī angļu valodas eksāmenā. Augstāki rezultāti ir valsts valodas eksāmenā mazākumtautību skolu beidzējiem.

Visu Vitas Dreijeres rakstu lasiet piektdienas Dienā vai sadaļā Šodien laikrakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrijā nomainīs valsts sekretāru

Līdzšinējais Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs kļūs par vēstnieku, bet viņa vietā plānots apstiprināt ministrijas valsts sekretāra vietnieku - politisko direktoru Andžeju Viļumso...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas