Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

No deputātu kandidātu sarakstu līderiem vislielākie skaidras naudas uzkrājumi – ZRP pārstāvim

No 11.Saeimas deputātu kandidātu sarakstu līderiem vislielākie skaidras naudas uzkrājumi ir Zatlera Reformu partijas (ZRP) pārstāvim Ainim Dābolam, liecina Sabiedrības par atklātību – Delna apkopotā informācija.

Delna pirmdien atklāja datubāzi internetā kandidatiuzdelnas.lv, kurā apkopota informācija no Valsts ieņēmumu dienesta datubāzes un Centrālās vēlēšanu komisijas par bezskaidras naudas uzkrājumiem tiem deputātu kandidātiem, kuri atrodami sešu populārāko spēku augšgalā.

Lielākie skaidras naudas uzkrājumi 2011.gadā no vērtētajiem deputātu kandidātiem ir ZRP biedram Dābolam – 49 598 lati, kā arī Dzintaram Zaķim (Vienotība) - 41 790 latu, Ivaram Zariņam (Saskaņas centrs, SC) – 28 245, Jānim Reiram (Vienotība) - 27 570 latu, bet pirmo piecnieku noslēdz Jānis Klaužs (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) – 26 585 lati.

Lielus skaidras naudas uzkrājumus mājās glabā arī Iveta Grigule no ZZS (20 000 latu), Jānis Dūklavs no ZZS (18 908 lati) Jānis Urbanovičs (17 676 lati), Solvita Āboltiņa (16 164 lati).

Delnas analītiķe Līga Stafecka pirmdien žurnālistiem sacīja, ka vēl arvien parādās daudz skaidras naudas uzkrājumu, kas var radīt aizdomas, vai šī nauda ir reāla.

"Vēl arvien parādās ārkārtīgi daudz skaidras naudas uzkrājumu, par ko esam jau daudzus gadus runājuši. Īpašu uzmanību vērsām uz tiem, kas glabā virs desmit tūkstošiem latu. (..) Skaidra nauda automātiski nenozīmē, ka kandidāts ir kaut ko pārkāpis, taču šī ir tā lieta, kas ir pelēkā zona, kas rada aizdomas par to, vai tiešām nauda ir reāla vai tādā veidā kandidāts, iespējams, nodrošinās pret nākotnē nelikumīgiem ienākumiem," paskaidroja eksperte.

Delna ir apkopojusi informāciju par 212 deputātu kandidātiem no kopumā sešiem politisko spēku sarakstiem – no Vienotības, Nacionālās apvienības, Zatlera Reformu partijas, Šlesera Reformu partijas LPP/LC, Zaļo un zemnieku savienības, Saskaņas centra. No Rīgas un Vidzemes reģiona saraksta ņemti pirmie desmit kandidāti, no Kurzemes, Zemgales un Latgales – pirmie pieci. Datubāzē aplūkoti arī premjera amata kandidāti, kas vēlēšanās nekandidē, – Aivars Lembergs (ZZS) un Nils Ušakovs (SC).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas