Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

NRTP bezspēcīga liegt Burkovskim būt gan ziņās, gan reklāmā

Tā kā jautājums par iespējamo Radio un televīzijas likuma pārkāpumu, ka Haralds Burkovskis vada gan LNT ziņu raidījumu LNT TOP10, gan piedalās reklāmās, ir gana nopietns, tas tiks turpināts Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) ceturtdienas sēdē. Par to pavēstīja NRTP preses pārstāve Dārija Juškeviča.

Pirmdien padomes locekļi diskutējuši par iespējamo padomes reakciju, taču nav spējuši vienoties par tālāko rīcību. Tomēr D.Juškeviča pieļāva, ka sodi diez vai sekošot – drīzāk tapšot «nopietna vēstule medijiem uz šī gadījuma pamata», kurā medijus aicinās likumu ievērot, īpaši ņemot vērā Saeimas vēlēšanu tuvumu.

«Tiks sagatavots vēstules teksts un padome vienosies, vai tas ir gana labs, lai izsūtītu medijiem. Nevarētu būt tā, ka arī citi sāks tā darīt – paziņos, ka tas ir šovs un uz to likums neattiecas,» izteicās D.Juškeviča.

Jau ziņots, ka NRTP solīja izskatīt iespējamo Radio un televīzijas likuma 22.panta pārkāpumu, jo LNT raidījuma TOP 10 vadītājs Haralds Burkovskis piedalās arī reklāmās, kaut gan likums aizliedz reklāmā izmantot tādu personu tēlus un balss materiālu, kuras regulāri vada ziņu vai sabiedriski aktuālu problēmu raidījumus. Pats H.Burkovskis paskaidroja, ka viņš vadot šovu, uz kuru likuma norma neattiecas. Viņš vadīja arī diskusiju raidījumu Tautas deklarācijas nedēļa, kuru finansēja kustība Par labu Latviju!.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas