Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

NVA: iedzīvotāji visvairāk interesējas par darbu Lielbritānijā

Iedzīvotāji, kas vēlas strādāt ārpus Latvijas, visbiežāk interesējas par darbu Lielbritānijā, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotā statistika.

Šā gada 11 mēnešos interesi par darbu Lielbritānijā izrādījuši 35% no ārvalstīs darbu meklējošajiem NVA klientiem. Otrs populārākais galamērķis ir Norvēģija, par kuru interesējas 18% klientu. Trešajā vietā ierindojusies Somija, kur vēlas strādāt 15% darba meklētāju. Par Zviedriju, Vāciju. Nīderlandi katru interesējas 10%, bet Dāniju - 9% NVA klientu, kas pauduši vēlmi strādāt ārpus Latvijas.

Savukārt, pēc licencēto darbā iekārtošanās firmu datiem, kas ir NVA rīcībā, Lielbritānijā šā gada pirmajā pusgadā iekārtoti 78%, Grieķijā - 14%, Nīderlandē - 4%, Zviedrijā - 2%, Vācijā - 1%, citās valstīs - vēl 1% rezidentu.

Visbiežāk NVA klientus interesē vienkāršo darbu veikšana, darbs lauksaimniecības, viesnīcu, restorānu, transporta, būvniecības un medicīnas jomās.

Atbilstoši darbā iekārtošanās firmu NVA sniegtajai informācijai šā gada pirmajā pusgadā visvairāk Latvijas iedzīvotāju ārvalstīs iekārtoti lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības jomās. Daudz mazāk cilvēku strādā izmitināšanas, ēdināšanas, pakalpojumu, transporta, apstrādes rūpniecības, ieguves rūpniecības un citās jomās.

Jau ziņots, ka bezdarba līmenis Latvijā šīs nedēļa sākumā veidoja 14,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita. Nespējot atrast darbu vai vēlamo atalgojumu Latvijā, daudzi izvēlas strādāt ārvalstīs.

Top komentāri

Balode
B
Nīderlande arī populāra https://qbis.lv/darbs-niderlande/
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas