Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Olšteins deputāta darbu Saeimā turpinās līdz ceturtdienai

10.Saeimas deputāta mandātu nolikušais Klāvs Olšteins (Vienotība) savu darbu parlamentā plāno pabeigt ceturtdien, 9.jūnijā, otrdien žurnālistiem sacīja K.Olšteins.

K.Olšteins skaidroja, ka viņam Tautsaimniecības komisija ir deleģējusi Saeimas sēdē ziņot par trim likumprojektiem. Pagājušajā nedēļā prezidenta vēlēšanu dēļ parlamenta sēde tika pārtraukta, tādēļ viņš savu darbu noslēgs ar ziņojumu šo ceturtdien paredzētājā plenārsēdē.

Kā ziņots, K.Olšteins, uzstājoties debatēs pirms Valsts prezidenta vēlēšanām, publiski apsolīja nolikt savu deputāta mandātu, ja līdzšinējais Valsts prezidents Valdis Zatlers netiks pārvēlēts.

Saeima par Valsts prezidentu otrajā vēlēšanu kārtā ievēlēja eksbaņķieri, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātu Andri Bērziņu, un K.Olšteins paziņoja, ka noliek deputāta mandātu.

"Tā kā par Valsts prezidentu 10.Saeima neievēlēja Valdi Zatleru, es nolieku 10.Saeimas deputāta mandātu, iestājoties par godīgu un tiesisku Latviju," savā preses paziņojumā norādīja K.Olšteins.

"Mans lēmums ir pamatots ar šo vēsturisko soli, kurā Latvijai ir iespēja izdarīt pagriezienu uz demokrātisku, tiesisku un godīgu valsti, kurā ir viens likums un viena taisnība visiem," skaidroja K.Olšteins.

Viņš uzskata, ka katram iedzīvotājam vispirms ir jādomā, ko viņš var darīt Latvijas labā, un tikai pēc tam - ko valsts var dot. K.Olšteins aicina cilvēkus iesaistīties sabiedriskos procesos un politikā, lai Latvija kļūtu par valsti, kuru neietekmē oligarhu intereses.

K.Olšteins pastāstīja, ka plāno kandidēt nākamajās parlamenta vēlēšanās.

Pagaidām K.Olšeins nemācēja teikt, vai paliks Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra amatā. "Šobrīd par to neesmu domājis, bet drīz izlemšu," iepriekš sacīja politiķis.

Pēc Centrālās vēlēšanu komisijas sniegtās informācijas, K.Olšteinam noliekot deputāta mandātu, Saeimā iekļūs Madars Lasmanis (Vienotība), savukārt tā dēvēto cieto mandātu iegūs Jānis Reirs (Vienotība).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas