Laika ziņas
Šodien
Dūmaka
Rīgā +20 °C
Dūmaka
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Olšteinu parlamentā varot sagaidīt Šlesera liktenis

Saeimas deputātu Klāvu Olšteinu varot sagaidīt bijušā parlamentārieša Ainara Šlesera liktenis - kā liecina portāla pietiek.com rīcībā esošās ziņas, ja vien netikšot iedarbinātas kādas "īpašas sviras", esot sagaidāms, ka tiesībsargājošās iestādes K.Olšteinu varētu saukt pie atbildības kriminālprocesa ietvaros, kas ierosināts par bijušo Ekonomikas ministrijas (EM) amatpersonu, tostarp K.Olšteina lēmumiem par tā saukto "zaļās enerģijas" kvotu sadali, raksta pietiek.com.

Pats K.Olšteins noliedzis, ka pret viņu varētu tikt vērstas kriminālprocesuālas darbības. Sarunā ar pietiek.com viņš uzsvēra, ka jebkādas šādas ziņas esot nepatiesas baumas.

Lai arī pats K.Olšteins ir pārliecināts, ka kriminālprocesuālas darbības pret viņu netiks uzsāktas un Saeimai nenāksies lemt par viņa likteni saistībā ar kriminālprocesu, kā tas bija ar A.Šleseru, pietiek.com rīcībā esošā informācija vedina spriest par pretējo.

Noprotams, ka Drošības policijai (DP) radušās šaubas gan par bijušā ekonomikas ministra Arta Kampara (Vienotība), gan K.Olšteina kā viņa padomnieka, vēlāk arī EM parlamentārā sekretāra saistību ar zaļās enerģijas kvotu sadali.

Kā ziņots, pirms gada DP sākusi vākt informāciju par EM savulaik pieņemtajiem lēmumiem vēja enerģijas kvotu jautājumā. Lieta par vēja kvotu sadali bija nonākusi arī līdz Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), kura pārstāvis Andris Vitenburgs apstiprinājis, ka KNAB veic pārbaudi saistībā ar zaļas enerģijas kvotu sadali. Taču konkrētāku informāciju A.Vitenburgs nav sniedzis. Pats K.Olšteins pietiek.com atzinis, ka KNAB pārbaudi šajā lietā esot izbeidzis.

Portālam arī kļuvis zināms, ka jau tuvākajā laikā bijušajam ekonomikas ministram A.Kamparam netīkamu ziņojumu par viņa vadītās EM īstenoto atjaunojamo energoresursu kvotu sadali klajā nāks Valsts kontrole (VK). VK ziņojums nosūtīts EM. Publiski VK veiktās revīzijas ziņojums un lietas materiāli varētu būt pieejami, vēlākais, līdz Lieldienām. 

Valsts kontroliere Ingūna Sudraba apstiprinājusi, ka VK veikusi revīziju EM saistībā ar ministrijas īstenoto atjaunojamo resursu (vējš, biogāze, mazie HES) enerģijas politiku.

VK ziņojums varētu mest ēnu gan uz A.Kamparu, gan K.Olšteinu, jo pastāv aizdomas, ka EM, lemjot par biogāzes un vēja enerģijas kvotu sadali, iespējams, priekšroku devusi atsevišķiem uzņēmējiem, kuri "draudzējušies" ar partijas Vienotība neformālo "kasieri", tagad vairāku miljonāru un ekspremjera Einara Repšes veidotās biedrības Latvijas attīstībai dibinātāju Edgaru Jaunupu. Starp šiem uzņēmējiem ir Liepājas uzņēmējs Andris Griģis un Ventspils miljonārs Olafs Berķis, kurš iesaistījies  biedrībā Latvijas attīstība. O.Berķim pastarpināti piederoša firma TCK  no Kampara vadītās EM ieguva vairāk nekā pusi vēja enerģijas ražošanas kvotu, kuru apgūšana ik gadu ļautu saņemt ap 12 miljonus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas