Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pa Jāņiem SM uzņēmumos TB/LNNK iekārto vēl divus savējos

Jāņu laikā Satiksmes ministrijas (SM) uzņēmumos iekārtoti vēl divi Tēvzemei un Brīvībai/LNNK protežēti cilvēki. Tā kā uzņēmumu padomes likvidē, viņiem atradusies vieta uzņēmumu valdēs, kur maksā labāk un atlaist grūtāk.

Rīgas izpilddirektora vietnieks, vēlēšanās domē neiekļuvušais Ģirts Auškāps (TB/LNNK) kļuvis par Latvijas Jūras administrācijas (LJA) valdes locekli. Viņu gribēja iekārtot arī Pasažieru vilciena padomē, bet dome nedeva atļauju amatu savienošanai.

Latvijas dzelzceļa (LDz) valdē izveidota jauna štata vieta, kurā iecelts agrāk TB/LNNK Latvenergo padomē deleģētais Edvīns Kočāns. Pēc J.Birka iecelšanas par Rīgas mēru viņš brīdi strādāja Rīgas domē. Pēc tam Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūrā, ko vadīja tēvzemietis Normunds Pēterkops.

Ģ.Auškāps apgalvoja, ka viņa politologa izglītība esot amatam piemērota, jo viņš strādājis privātā sektora uzņēmumos, kas saistīti ar naftas pārkraušanu, kuģu fraktēšanu u.c. Viņš nebūšot vadītājs, bet administrators, kam pieredzes viņam esot pietiekami. "Nav tā, ka es nāku ar platu soli kā balta lapa. Akcionāram par manu piemērotību šaubu nav un man arī ne," viņš sacīja.

E.Kočāns, kurš absolvējis Rīgas Dzelzceļa transporta tehnikumu kā tehniķis elektriķis un Ekonomikas un kultūras augstskolu kā uzņēmējdarbības un administratīvā darba speciālists, teica, ka nav partijas biedrs, amatam jūtas atbilstošs un "pašreizējā ekonomiskajā situācijā ģimenē ar apgādājamiem bērniem no darba piedāvājumiem neviens neatsakās".

Satiksmes ministra Kaspara Gerharda (TB/LNNK) pārstāve apgalvoja, ka konkurss LJA nav rīkots, jo vieta bija jāaizpilda ātri kvoruma trūkuma dēļ. LDz valdi paplašināt esot ieteikusi padome, kas gribējusi septiņus locekļus, bet SM apstiprinājusi sešus. Konkursus K.Gerhards solījis rīkot tikai uz valdes priekšsēdētāja amatiem. Padome ir politisks veidojums, un LDz to vada TB/LNNK pārstāvis Andrejs Požarnovs. LDz vadītājs Uģis Magonis ar jautājumiem par valdes paplašināšanu ieteica vērsties pie akcionāra — SM.

Tādējādi politiski iekrāsoti ir pieci no sešiem LDz valdes locekļu amatiem — trīs iecelti LPP/LC laikā, viens — TB/LNNK, viens saistīts ar TP un viens nāk no dzelzceļniekiem. E.Kočāns saņems Ls 2551 pirms nodokļiem, LJA valdes algu pēc samazinājuma noskaidrot neizdevās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas