Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

papildināta – Pazudušos alpīnistus dosies meklēt Latvijas speciālisti

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jānis Ozoliņš
J
Cien. Latweets, d3o un visi citi- izglītotie un gudrie. Lietas, par kurām es runāju, tik tiešām kurā katrā skolā nemāca, bet tās ir pieejamas ikvienam, kurš meklē patiesību. Droši vien, Jums ir zināms, ka planētas un uz tās esošo visu dzīvības formu evolūcijai piemīt noteikts cikliskums, kurā pamatcikla ilgums mērāms miljardos gadu, apakšciklu- attiecīgi īsākos laika spŗīžos. Ta lūk, mums ir tālaime dzīvot laikā, kad beidzies viens no šādiem pamatcikliem 9 miljardu gadu garumā un sākas nākamais 8 mlrd. gadu ilgs cikls. Šados gadījumos pārmaiņas skar visu Kosmosu ne tikai atsevišķu planētu un pārmaiņas ir tik vērienīgas, ka uz to fona( absolūti visu dzīvības formu transmutācija, vienu kontinetu nogrimšana un citu pacelšanās, atsevišķu dzīvnieku , augu u.t.t sugu pilnīga izzušana un jaunu sugu parādīšanās un daudz kas cits)kalnu noārdīšanās šķiet tīrais sīkums . Uz kā rēķina, jeb kādā veidā tas notiek no tīri zinātniska viedokļa- mūsdienu cilvēkam to pagaidām nav lemts saprast, vismaz, ne tādā līmenī, lai būtiski spētu ietekmēt šo objektīvo procesu ar sava prāta un tehnoloģiju palīdzību sev vēlamā virzienā.Mūsu spēkos to ietekmēt ir tikai ar savas apziņas ļīmeņa nemitīgu un strauju paaugstināšanu, vārdu sakot - viss tas , ko jau tūkstošiem gadu cilvēcei māca visas vadošās pasaules reliģijas. Jo krietnāki cilvēki, jo maigāks šis pārejas periods no viena evolūcijas cikla citā. Saprotiet jel, ka laikam, kurā mēs dzīvojam šobrīd, un notikumiem, kas patlaban risinās , nav precedenta cilvēces apziņā, bet tām druskām , kas saglabājušās dažādu Svēto rakstu, teiku, leģendu u.c, veidā, diemžēl ne visi piešķir pienācīgu nozīmi .Protams, ir ļoti daudz arī mūsdienīgas informācijas( ar dažādu ticamības pakāpi) par šo tēmu, ( piem.: "You Are Becoming A GALACTIC HUMAN"/ Virginia Essene and Sheldon Nidle/), bet mēs taču esam tik aizņemti paši ar sevi... P.S. piedodiet, lūdzu, ja kaut kur manis rakstītajā pavīdēja kaut kas no lielības. Savu neizglītotību atzīstu un cenšos to mazināt, kaut arī cilvēka mūžs tam ir daudz par īsu.
riebeklis
r
maakonjteeva pastnieks un dolaarzaljais viesturs :DD
sarma
s
Mikiņ, turies :)
zz
z
...vispār piedalīties glābšanas darbos - tas ir uz mūžu atmiņā paliekošs notikums...noteikti daudz lielāks piedzīvojums - kā uzkāpt virsotnē....esmu stiepis vienu džeku pēc neveiksmīga kāpiena Dalāra virsotnē Kaukāzā.. Dalārs ir tik pat smuks kā Materhorns Alpos...
d3o
d
Kalni visu laiku ir dinamiskā līdzsvarā - starp tektoniskām kustībām (celšanās) un eroziju (noārdīšanās). Un nevajag murgot par katastrofālu noārdīšanos - tad sen visas priekškalnu pilsētas būtu apraktas. Bet Ušbā - lai veicas glābējiem!
Latweets
L
Jēziņ, tu kaut reizi kalnos esi bijis? Par kādu strauju noārdīšanos tu runā? Alpi nav smilšakmens iezis ko Gauja izgrauž vienā pavasarī. p.s tā laikam ir tendence - lielīties ar savu neizglītotību?
Jānis Ozoliņš
J
Cien. pmlks! Es neko nepareģoju un no pirksta neizzīžu. Ir dažādi informācijas avoti par notiekošo pasaulē, tāpat, kā ir dažādas realitātes, kuras nav uztveramas ar mūsu rīcībā esošajām spējām un tehniku. Dzīve ir pavisam savādāka, nekā mēs to iedomājamies esam, diemžēl laika palicis pārāk maz, lai to aptvertu ar prātu. Necenšos nevienu iebiedēt,tikai lūdzu pievērst notiekošajam pasaulē un tepat Latvijā uzmanību. Dažus gadus atpakaļ arī man nāktu smiekli par manis šobrīt pausto informāciju. Šobrīd man smiekli nenāk, bet lasot Jūsu rakstīto , paliek vienkārši skumji...
kukuradze
k
paklau tu gan esi ieciklējies paša radītas patiesības kā vienīgās pinekļos. Vajag ieklausīties arī citus viedokļus, kas nav pieņemami tavām aprobežotajām smadzenēm. Vai tad nejūti, kā pasaule mainās VISĀS jomās un kalni arī. Vajag , biedrīt, vairāk sadzīvot ar intuīciju un izjūtām nekā pragmatisko prātu!
led
l
Varbūt viņi jau piestrādā par vergiem Dudajeva ielā?
(S)
(
Kuri lidos turp? Zinu, ka Valdis Puriņš, droši vien arī Oļegs Mirošnikovs, kas vēl? Glābējiem vēlu vēsu prātu, izturību un veiksmi. Nu ļoti, ļoti ceru, ka te atkārtojas vēsture, un beigas būs laimīgas, kā toreiz pirms 10 gadiem.
Latweets
L
Smiekli nāk par dažu pajoliņu apokaliptiskajām tuvāko desmitgažu prognozēm! :) ------------------------ Man sen vairs smiekli nenāk. Tās ir modernās izglītības sistēmas sekas, cilvēki uzņem informāciju to neapstrādājot. Pietiek TV redzēt bārdainu onkuli, kas pirkstu kratot stāsta, ka desmit gadu laikā Monblāns tapšot zemāks par Gaiziņu, lai viņi noticētu, jo skolā nav mācījušies ne ģeogrāfiju, ne fiziku.
pmlks
p
Protams, ka Alpi erozijas dēļ noārdās, tāpat kā jebkura cita kalnugrēda uz šīs planētas! :) Par to jau nav runa! Es iebilstu pret dažu profānu apgalvojumiem, ka tas notiks tuvāko 10 gadu laikā! Bez tam kā esmu lasījis, tad Zemes tektonisko plātņu kustības dēļ, Alpi, himalaji un Andu kalni D-amerikā ceļas uz augšu un tas notiekot ātrāk nekā erozijas procesi tos noārda. Protams ir visai iespējams, ka īstermiņā (daži desmiti tūkstoši gadi) erozija ņem virsroku, bet dažu miljonu gadu periodā kalni paaugstināšanās process krietni pārspēj eroziju. Smiekli nāk par dažu pajoliņu apokaliptiskajām tuvāko desmitgažu prognozēm! :) Ņem vērā to, ka pēdējā miljona gadu laikā, piemēram, tagadējāsLatvijas teritorijā klimats ir līdzinājies mūsdienu Grenlandei gandrīz visu laiku, izņemot dažus relatīvi īsus periodus, tai skaitā to, kurā mums lemts dzīvot pašlaik! ;) Izdari secinājumus!
P.
P
Ušguli esmu bijis, Ušbā kāpis neesmu, bet viens visai pieredzējis vīrs teica, ka dienvidu pusē esot arī 6B maršruts. :)
Tinis-pmlks
T
Redzēju franču filmu par Alpu noārdīšnās draudiem. Ne tik lielos apmēros, bet šis process ir sācies,diemžēl.
es
e
Kaut kā neticu, ka Kristaps teica, ka viss kalns ir vidējas sarežģītības. Drīzāk tas tika teikts par konkrēto maršrutu...bet rakstā viss saputrots kopā. Cilvēkam kas nekāpj, var likties, ka nav starpības starp kalnu un maršrutu un visi ceļi uz virsotni ir līdzīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

edfrer

Ušbas kalns ir vidējas sarežģītības, mērot skalā no viens līdz seši, tas ir 4.kategorijas maršruts. Apvidus ir lavīnbīstams.

Kristaps Liepiņš, alpīnisma instruktors

UZZINI

Viens no alpīnistiem, kurš šobrīd tiek meklēts - Anatolijs Sukovs, publicējis savus kalnā kāpšanas aprakstus. Viņš iepriekš kāpis arī kalnos Kaukāzā. Lasiet plašāk 

UZZINI

Latvijas alpīnisti pirms desmit gadiem Ušbas kalnā piedzīvoja nopietnu negadījumu. Kā risinājās notikumi un vairāk par Ušbas kalnu lasiet šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas