Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

papildināta - EK apstiprina memorandu ar Latviju

Eiropas Komisijas (EK) Ekonomikas un finanšu komiteja trešdien apstiprināja papildu saprašanās memorandu ar Latviju, tādējādi mūsu valstij šā gada pirmajā ceturksnī būs pieejama nākamā aizdevuma daļa 500 miljonu eiro apmērā, _Diena.lv _apstiprināja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis.

Nauda gan būs pieejama pēc tam, kad dokumentu parakstīs Latvijas atbildīgās amatpersonas, kā arī Eiropas Savienības ekonomikas un monetāro lietu komisārs.

Finanšu ministrs Einars Repše (JL), komentējot EK komitejas lēmumu, norāda: jau iepriekš EK ir atzinīgi novērtējusi Latvijas paveikto budžeta konsolidācijā, bet šis lēmums apliecina, ka arī visas ES dalībvalstis - tās ir pārstāvētas komitejā - atzinīgi vērtē budžeta deficīta samazināšanu. Tas nozīmē, ka ir jāturpina veikt strukturālās reformas, lai varētu sabalansēt izdevumus ar ienākumiem un varētu tērēt tos līdzekļus, ko var ieņemt, uzskata ministrs. Viņaprāt, atbalsts memorandam arī apliecina, ka valdībai ir jāturpina iepriekšējā politika, kas vērsta uz krīzes novēršanu, par ministra viedokli informēja A.Jarockis.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis (JL) vērtē, ka pēc iepriekš izplatītā pozitīvā EK ziņojuma par Latviju, trešdien ES Ekonomikas un finanšu komitejas sanāksmē apstiprinātais ES un Latvijas saprašanās memorands ir likumsakarīgs procesa turpinājums. Viņaprāt, vienlaikus tas ir vēl viens pozitīvs signāls tam, ka Latvijas ekonomikas stabilizācijas programma tiek sekmīgi īstenota un valsts budžeta deficīta samazināšana norit atbilstoši plānotajam. "Nenoliedzami – šāda vēsts raida arī kārtējos pozitīvos signālus par mūsu valsti starptautiskajos finanšu tirgos," piebilst premjers.

Sagaidāms, ka Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) valde par nodomu vēstuli lems 13.februārī. Ja lēmums būs pozitīvs, no SVF Latvijai 1.ceturksnī būs pieejami 300 miljoni eiro.

Kā ziņots, Saeima 21.janvārī, ar opozīcijas balsu palīdzību un Tautas partijai balsojot pret, atbalstīja pilnvarojumu valdībai slēgt vienošanās dokumentus ar starptautiskajiem aizdevējiem, lai varētu iegūt nākamo finansējuma daļu no starptautiskā aizdevuma.

(pievienots premjera komentārs)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas