Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - Koalīcijas partneri pārsteigti par TP ierosinājumu

Apvienība LPP/LC, kuras līdzpriekšsēdētājs ir valdības vadītājs Ivars Godmanis, neko nav zinājusi par Tautas partijas (TP) iniciatīvu rosināt speciālā likuma pieņemšanu, lai parlaments pats sevi varētu atlaist un TP atbalstu ārkārtas vēlēšanām nekavējoties, _Dienai _sacīja LPP/LC preses sekretārs Edgars Vaikulis. Savukārt TB/LNNK uzskata, ka Saeimas atlaišanas gadījumā nebūtu jāgroza nedz pašreizējā Satversme, nedz arī vēlēšanu likums, bet jāpaplašina koalīcija, priekšroku dodot partijas _Jaunais Laiks _ienākšanai valdībā.

E. Vaikulis Dienai apliecināja, ka TP priekšlikums ar koalīcijas partneriem nebija pārrunāts. “LPP/LC nebūtu pret tautas nobalsošanu 31.martā, ja pozīcijai un opozīcijai Saeimā neizdotos vienoties par prezidenta dotajiem trīs uzdevumiem,” teica E.Vaikulis, savukārt par TP ierosinājumu pieņemt speciālo likumu, ar kuru šī Saeima varētu pati sevi atlaist zemās uzticības dēļ, partijas valde vēl nav lēmusi.

Apvienības „Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle uzskata, ka gadījumā, ja Valsts prezidents izšķirsies par Saeimas atlaišanu, jaunās Saeimas vēlēšanas būtu lietderīgi rīkot 6. jūnijā līdz ar Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanām. Pēc R. Zīles domām, pārejas periodā līdz jaunās Saeimas sanākšanai būtu nepieciešams paplašināt I. Godmaņa valdības koalīciju ar vēl kādu no "latviskā elektorāta partijām, visdrīzāk JL, lai šī brīža sarežģītajā politiskajā un ekonomiskajā situācijā valdībai būtu maksimāls atbalsts parlamentā".

Par „Tautas partijas paziņojumu R. Zīles izsakās kritiski: „TP lēmums ir politisks, kurā parādīt savu ietekmi, kas nav tas racionālākais šajā brīdī.”

Savukārt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderis Augusts Brigmanis aģentūrai BNS sacīja, ka pagaidām absolūti neko nevar pateikt par šo ideju, jo tikai piektdien tikšanās laikā ar prezidentu TP priekšsēdētājs Mareks Segliņš ar to nācis klajā. "Nekādu apspriežu, nekādu domu par to pirms tam nebija," atzina Brigmanis un piebilda, ka ir būtiski noskaidrot, ar kādiem argumentiem tapis šis ierosinājums. Partijā par to apspriedes sāksies pirmdien.

Tas gan nav bijis trīs stundas ilgās sarunas temats ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, ar kuru esot apspriesta "kopējā situācija".

(papildināta ar pēdējām divām rindkopām)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas