Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

papildināta - Naši pārstāvis LPP/LC jauniešu ģenerālsekretāru zina «caur internetu»

Kremļa atbalstītās jauniešu organizācijas _Naši _pārstāvis Marks Siriks, kurš šodien Rīgas centrā dalīja Svētā Jura lentītes, nebija pārsteigts, no Diena.lv izdzirdot LPP/_LC _jauniešu organizācijas _Pirmie _ģenerālsekretāra Rinalda Buškova vārdu. Tiesa, viņu pazīšanās esot vairāk neklātienes – tikai caur interneta saitēm.

Jau ziņots, ka Diena.lv saņēma no kāda R.Buškova e-pasta izplatītu tā sauktās Putina jaunatnes organizācijas Naši paziņojumu par lentīšu izplatīšanas akciju Rīgā. LPP/LC jaunatnes biedrības Pirmie ģenerālsekretārs noliedz, ka izplatījis «Putina jauniešu» paziņojumu, bet arī nav vērsies tiesībsargājošajās iestādēs, lai noskaidrotu, kas viņa vārdā šādu paziņojumu izplatījis. R.Buškovs arī noliedzis saistību ar Naši.

M.Siriks uz Diena.lv jautājumu, ar ko Naši sadarbojas Latvijā, atbildēja, ka viņu atbalstītāji pārsvarā esot Latvijas studentu vidū, nevis skolēni.

M.Siriks pastāstīja, ka iepriekšējais paziņojums Latvijā izplatīts ar organizācijas Jedinaja Latvija (Vienotā Latvija) atbalstu. Taču viņš arī nenoliedza, ka būtu dzirdējis LPP/LC jauniešu organizācijas Pirmie ģenerālsekretāra R.Buškova vārdu.

Pats M.Siriks savā e-pasta vēstījumā uzrādījis Igaunijas tālruņa numuru, un pa to sazvanīts, arī apstiprināja, ka dzīvo Igaunijā, tikai piektdien ieradies Latvijā, lai Rīgas centrā pie Forum Cinemas autovadītājiem un garāmgājējiem izdalītu Svētā Jura lentītes.

Jau ziņots, ka Naši šo akciju veic Latvijā, lai vērstu sabiedrības uzmanību uz internetā izveidoto, bet nu jau slēgto «okupantu sarakstu», kurā bija atrodami to autovadītāji personas dati, kuru spēkratus rotā Krievijas simbolika. Kustības Naši aktīvisti, pēc pašu teiktā, līdz 9.maijam plānojuši izdalīt 65 000 Svētā Jura lentīšu.

Naši arī paziņojuši, ka Rīgas 95.vidusskolā ceturtdien izdalījuši vairākus simtus Svētā Jura lentīšu.

Rīgas 95.vidusskolas direktors Sergejs Verhovskis pastāstīja, ka kāds jauns cilvēks ienācis skolā, taču organizēta lentīšu dalīšana nav notikusi. Dežurants viņam ziņojis par iespējamo lentīšu dalīšanu, direktors vēlējies jauno cilvēki satikt, taču viņš jau aizgājis, lentītes atstājot. «Es nedomāju, ka februārī tas būtu aktuāli,» sacīja S.Verhovskis. Atbildot uz jautājumu, vai atļautu savā skolā Naši jauniešiem dalīt Svētā Jura lentītes, direktors skaidri neatbildēja, vien sacīja, ka vispirms gribētu runāt ar organizācijas pārstāvjiem.

Izglītības un zinātnes ministres preses sekeretāre Agnese Korbe skaidroja, ka katras skolas direktora kompetencē ir izlemt, vai kādai organizācijai atļaut mācību iestādē izvērst pasākumus. Tā ir skolas atbildība, sacīja A.Korbe.

(papildināta ar pēdējām trim rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

 

Šlesera jauniešu organizācijas vadītājs noliedz, ka izplatījis «Putina jauniešu» paziņojumu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas