Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

papildināta - Pie Saeimas pulcējas vairāk nekā pustūkstotis Loskutova atbalstītāju

Pie Saeimas pulcējušies jau vairāk nekā pustūkstotis cilvēku, kas ieradušies paust atbalstu Korupcijas novēršanas un apkarošanas KNAB vadītājam Aleksejam Loskutovam, par kura atbrīvošanu no amata šodien, iespējams, lems Saeima.

Sākotnēji, rīta pusē pūļa lielu daļu veidoja partijas Pilsoniskā savienība biedru, bet dienas gaitā uz Jēkaba ielu plūduši dažāda gājuma cilvēki, kā arī sabiedrībā pazīstamas personas, kopējo atbalstītāju skaitu policija lēš pāri pustūkstotim.

Laikā, kad Saeima izskatīja jautājumu par A.Loskutova atbrīvošanu, cilvēku piketā pie Saeimas nemazinās. Viņi nepārtraukti sauca: "Atstāt Loskutovu!", vai dziedāja. Daļa cilvēku pie Saeimas nama stāv jau piekto stundu no deviņiem rītā.

Sanākušo vidū bija sastopams bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aivars Endziņš, kā arī aktīvā politikā mazāk pamanāmais JL biedrs Edgars Jaunups un dziedātāja Linda Leen. "Kad tautai ir grūti laiki, visiem ir jābūt kopā," Dienai teica E.Jaunups.

Koalīcijas deputāti starpbrīdī pārsvarā uzturējās tajā ēkā, kur notiek Saeimas sēde, lai nav jāšķērso Saeimas pagalms un jāsaņem piketētāju nievājošie un kauninošie saukļi, savukārt Einars Repše (JL) vairākkārt gāja cauri piketētāju rindām, saņēmis atbalstošu attieksmi, māja klāetesošajiem ar roku.

Dažus Tautas partijas deputātus pirms ieiešanas Saeimas ēkā gandrīz ķēra jēla ola, savukārt, piemēram, Jaunā Laika deputāti tika sagaidīti ar saucieniem "Mēs jūs atbalstām!".

Mirklī, kad pie Saeimas ieradās A. Loskutovs, sanākušie viņu sagaidīja ar ovācijām un apbēra ar ziediem. Cilvēki turpināja saukt "atlaist Saeimu" un "atstāt Loskutovu". A. Loskutovs atkārtoti pauda, ka ieradies pateikties cilvēkiem par atbalstu. Viņš ir pārliecināts, ka KNAB ir labi strādājis, tāpēc viņš nebrīnās par prāvo atbalstītāju pulku, kas šorīt ieradušies pie Saeimas.

Atbalstītājiem rokās ir dažādai plakāti, piemēram, "Tauta pret mafiju", "Kam bail no KNAB?", "Godmanim par klanīšanos varenajiem Dieva sods ķēra jau pirmajā krustojumā", "Zirgu puisi - labāk aizsargā lopus! Likumīgie zagļi - rokas nost no KNAB", "Loskutova noņemšana - Tautas partijas beigu sākums svētdien, 29.06.2008.".

Pasākumā sanākušie dzied dažādas dziesmas un dažiem līdzi ir lietussargi, kaut gan šorīt Rīgā spoži spīd saule. Pūlis arī izsauc dažādus saukļus, piemēram, "atlaist Saeimu".

Pūlis kopumā ir miermīlīgi noskaņots, daudziem rokā ir ziedi, kurus paredzēts pasniegt A. Loskutovam. Cilvēku vidū pirms sēdes bija manāmi gan eiroparlamentārietis Ģirts Valdis Kristovskis (Pilsoniskā savienība), Jūrmalas domes deputāts Ilmārs Ančāns (Mūsu zeme) un bijušās Augstākās padomes deputāte Emerita Buķele (Pilsoniskā savienība).

(papildināta ar 3.-9. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL:


Kāpēc Kalvītis Saeimā ieradās pa sānu durvīm?


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas