Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

papildināta - Rimšēvičs: tautsaimniecībā vērojama stabilitāte, bet svarīgi pieņemt budžetu

Latvijas bankas (LB) prezidents Ilmārs Rimšēvičs ceturtdien uzsvēra, ka tautsaimniecībā vērojama stabilizēšanās, taču šobrīd  svarīgākais ir pieņemt nākamā gada valsts budžetu. To vajadzētu izdarīt līdz 18.novembrim, uzsvēra I.Rimšēvičs.

Viņš norādīja, ka kavēšanās negatīvi ietekmē procentu likmes un lata kursa stabilitāti. Stabilitāte finanšu rādītājos atgriežas tiklīdz Saeima apstiprina budžetu, viņš norādīja."Tāpēc pats svarīgākais uzdevums šobrīd: iespējami ātri apstiprināt 2010. gada budžetu, nevis tradicionāli pēdējā brīdī, kad Latvijā un ārpus tās iznākumu jau prognozē totalizatoros; kad budžeta jomā neizdarīto mājasdarbu dēļ aizplūst ārvalstu valūtas rezerves, ceļas procentu likmes, samazinās kredītreitingi, tiek bremzētas ārvalstu investīciju ieplūdes un diemžēl notiek spekulācijas ap lata kursu," klāstīja I. Rimšēvičs.

Viņaprāt pašreizējā budžeta izstrādes gaita liek bažīties, ka iepriekšējais scenārijs var atkārtoties. Lai no tā izvairītos, budžets ir jāpieņem pēc iespējas ātri, lai neviestu bažas aizdevējos un kredītreitingu aģentūrās, ka Latvija būtu mainījusi savu apņemšanos savest kārtībā valsts finanses, norādīja LB vadītājs.

Atgādinām, ka šodien Saeimas deputāti piekrita, ka valdība budžeta projektu iesniedz mēnesi vēlāk - oktobra beigās. Ja valdība budžetu Saeimā iesniedz pēdējā noteiktajā dienā - 31. oktobrī, lai pieņemtu to I. Rimšēviča vēlamajā termiņā, parlamentam trijos lasījumos tas būtu jāizdara divu nedēļu laikā.


(papildināta 2. un ar 3. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas