Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

papildināta - Sociologs: Vienotība nezaudēs, ja Repše aizies

No apvienības _Vienotība _popularitātes viedokļa tas nebūs zaudējums, tā Dienai partiju apvienībā Vienotība ietilpstošās partijas Jaunais laiks dibinātāja Einara Repšes aiziešanu no aktīvās politikas komentēja sociologs Arnis Kaktiņš.

Ja skatās, kā sabiedrība pēdējos gados vērtēja E.Repši, tad absolūti lielākajai daļai vērtējums bija negatīvs, sacīja sociologs. "Viņš nav bijis kā magnēts, kurš partijas piekritējus ir pievilcis. Drīzāk atgrūdis. JL un Vienotība neko nezaudē," uzskata A.Kaktiņš.

Viņaprāt, nevar arī apgalvot, ka Vienotība iegūs no E.Repšes aiziešanas no politikas, jo nav tā, ka vēlētāji izvēloties sev tīkamāko politisko spēku, vērtē tikai vienu cilvēku. Vēlētāji skatoties kopainu un daudzus faktorus, piebilda sociologs. "Līdz ar to nav pamata domāt, ka E.Repšes aiziešana dos arī pozitīvu efektu."

Pieņemu, ka viņam politika vienkārši ir apnikusi, E.Repšes lēmumu nestartēt Saeimas vēlēšanās vērtē žurnālistu diskusiju raidījuma Skats no malas vadītājs Kārlis Streips. Ierindas deputāta krēslā E.Repše, viņaprāt, bijis nelaimīgs un neefektīvs, bet finanšu ministra portfelis patlaban ir ļoti smags.

Viņš uzskata, ka E.Repšes aiziešana no aktīvās politikas JL vai Vienotību  īpaši neietekmēs. Žurnālists atgādina, ka, “sākot ar premjerēšanas laiku, kad viņš pats sev trīskāršoja algu, bez pārdomām veica kadru tīrīšanas un vispār uzvedās krietni uzpūtīgi un beidzot ar viņa ekstravaganto ādas uzvalku, šis nav bijis ierasts ierindas politiķis”.

Tomēr K.Streips bijis mazliet pārsteigts par E.Repšes lēmumu, “bet, lai iet - partijām no tā sliktāk noteikti nebūs”.  Viņš gan norāda, ka "uz mūžīgiem laikiem," kā to ir uzskatāmi demonstrējis Andris Šķēle, nav akmenī iekalts jēdziens. “Laiks rādīs, vai Repše būs vēl viens Šķēle un ar laiku atgriezīsies, vai vēl viens Krištopans, kurš no politikas patiešām ir aizgājis.”

"Šobrīd esmu nolēmis nekandidēt Saeimas vēlēšanās. Pagaidām tas arī viss," vakar paziņoja E.Repše, taču sīkākus komentārus par sava lēmuma iemesliem nesniedza.

Jāatgādina, ka februārī, kad no partijas izslēdza ilggadēju E.Repšes domubiedru Danu Titavu, viņš neslēpa savu sašutumu par veidu, kā tas notika un izskanēja pat runas, ka E.Repše varētu pamest JL.

(papildināta ar K.Streipa komentāru)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas