Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

papildināta - Zatlers iepazīsies ar Vienotības piedāvājumu

Politisko partiju apvienības Vienotība valde trešdien izteica oficiālu piedāvājumu Valdim Zatleram pievienoties apvienībai un kopīgi piedalīties paredzamajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās, portālu Diena.lv informēja apvienības pārstāve Laila Timrota.

Apvienības valde arī aicināja V.Zatleru kandidēt 11.Saeimas vēlēšanās Vienotības sarakstā pirmajā vietā vēlēšanu apgabalā pēc viņa izvēles. Vienotība arī pauda gatavību iekļaut apvienības vēlēšanu sarakstos V.Zatlera ieteiktus kandidātus ar augstu reputāciju un veiktspēju.

V.Zatlers sola rūpīgi iepazīties ar partiju apvienības Vienotība piedāvājumu pievienoties tai un tiksies ar apvienības vadību, taču līdz tam savu iespējamo rīcību nekomentēs. Valsts prezidents norādīja, ka ar piedāvājumu iepazīsies jau tuvākajā laikā - līdz Jāņiem, informēja Valsts kanceleja.

Tāpat V.Zatlers un viņa domubiedri aicināti piedalīties topošās partijas programmas un statūtu izstrādē, kā arī uzņemties kādas no partijas institūcijām vadību vai valdes locekļu amatus.

„Paužot atbalstu oligarhu politiskās ietekmes mazināšanai un piedodot jaunu impulsu diskusijai par jaunas politiskās kultūras nepieciešamību Latvijā, Jūs esat parādījis sevi kā atbildīgu un izlēmīgu politiķi, kura ideāli ir tuvi un saprotami arī mums,” aicinājumā norādīja Vienotības valde.

Aicinājumā arī teikts, ka V.Zatlera lēmums par „Saeimas atlaišanas ierosināšanu bija drosmīgs un atbalstāms, jo palielina iespēju atjaunot sabiedrības ticību politiskajai varai. Iespējams, Latvijas sabiedrībai vairs nav laika gaidīt uz pārmaiņām pēc četriem gadiem. Pārmaiņas ir nepieciešamas jau šobrīd”.

Vienotība arī atsaucās uz prezidenta teikto 2008.gada 17.jūlijā, uzrunājot Saeimas deputātus: „Diemžēl, šobrīd Latvijas politikā vērojama sadalīšanās sīkpartijās ar zemu reitingu sabiedrībā. Tas savukārt ir bīstams process. Latvijas vēsturē jau ir rūgta pieredze, kā daudzu mazu partiju nespēja vienoties valstiskiem mērķiem veicināja demokrātiskas valsts iekārtas sagraušanu.[..] Tikai, iesaistot plašu sabiedrības daļu ar vienotām vērtībām, visā Latvijas teritorijā, partijas spēs pastāvēt ilgtermiņā un izmainīt Latviju uz labu. Tikai strādājot plašā komandā partijas varēs kļūt demokrātiskākas un spēcīgākas.”

Vienotības aicinājumu V.Zatleram trešdien tikšanās laikā Rīgas pilī nodos Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

(ziņa papildināta ar V.Zatlera komentāru)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas