Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

papildināta - Zatlers līdz vēlēšanām nolēmis "paklusēt" par premjera kandidātiem

Valsts prezidents Valdis Zatlers līdz premjera kandidāta nominēšanai, kas būs pēc 10.Saeimas sanākšanas novembrī, ir nolēmis nesniegt intervijas un neizteikties par partiju nominētajiem premjera kandidātiem, pirmdien vēsta laikraksts Diena.

Izvēloties premjeru, viņš raudzīšoties, kurš varēs nodrošināt savai valdībai pārliecinošu Saeimas vairākumu. Tāpat prezidentam būšot svarīgi, kā tiks turpināta sadarbība ar Starptautisko Valūtas fondu un Eiropas Komisiju un kāds būs ekonomikas atveseļošanas programmas piedāvājums. Pretendentam uz premjera posteni arī būs jāspēj pārliecināt, ka Latvijas ārpolitikas un drošības politikas principi paliks nemainīgi. Tas nozīmē, ka primārā ir sadarbība ar ES, NATO un ASV kā stratēģisko partneri, vienlaikus uzturot dialogu ar Krieviju, Austrumiem.

Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs atzīst, ka pagaidām partijas vairāk runā par to, ko tās nedarīs, nevis par to, ko darīs.

Gandrīz visi politiskie spēki jau ir nosaukuši premjera kandidātus. Vienotībai tas ir tagadējais valdības vadītājs Valdis Dombrovskis (JL), Zaļo un Zemnieku savienība izvirzījusi Ventspils mēru Aivaru Lembergu, Visu Latvijai! - TB/LNNK – Eiroparlamenta deputātu Robertu Zīli, Saskaņas centra premjera kandidāts ir Jānis Urbanovičs.

Premjera kandidātu vēl nav nosaukusi apvienība Par labu Latviju!, kas to plāno darīt augusta vidū. Apvienības līderi visskaļāk ir uzsvēruši vēlmi pārskatīt sadarbību ar starptautiskajiem aizdevējiem, norāda laikraksts. Par to, ka uz šo posteni gatavojas Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers, var uztvert arī neoficiālo informāciju, ka ar prezidentam tuvu stāvošu cilvēku starpniecību LPP/LC līderis jau sāk radīt par sevi labu iespaidu arī Rīgas pilī, ziņo avīze.

A.Šlesers pirmdien no rīta intervijā LNT raidījumā 900 sekundes teica, ka līdz šim minēti četri iespējami premjera amata kandidāti - A.Šlesers, Andris Šķēle, Guntis Ulmanis un Edvīns Bartkevičs, un kāds no šiem cilvēkiem arī tikšot izvēlēts. Kavēšanos ar lēmumu viņš skaidroja ar nepieciešamību to saskaņot starp daudzajām iesaistītajām pusēm.

Visu Ināras Egles rakstu lasiet pirmdienas avīzē vai sadaļā Šodien laikrakstā.

(pievienota pēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas