Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Pārbaudīta pirmā sūdzība par apstākļiem bērnu vasaras nometnē

Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) saņēmusi pirmo sūdzību par apstākļiem kādā bērnu nometnē, aģentūru BNS informēja VBTAI Bērnu tiesību aizsardzības departamenta galvenā inspektore Daina Upīte.

Vecāki sūdzējušies, ka nometnes teritorijā atrodas sargsuņi, kas var apdraudēt bērnu drošību, kā arī izteikuši neapmierinātību ar to, ka bērniem nav bijusi iespēja doties āra pastaigā.

Vecāki arī pauduši neapmierinātību ar nometnes prasību pirms bērnu apciemošanas par to informēt nometnes vadību, kā arī kārtību, kas paredz tiesības bērniem savus mobilos tālruņus izmantot tikai noteiktās stundās, pārējā laikā tos glabājot pie nometnes personāla.

"Šoreiz nopietni pārkāpumi netika konstatēti, abas puses vienkārši nebija viena otru līdz galam sapratušas," VBTAI secinājumus pēc nometnē veiktās pārbaudes pavēstīja Upīte.

Viņa norādīja, ka suņi ir atradušies nožogotā teritorijā nometnes ēkas otrajā pusē un visi nometnē esošie bērni bijuši brīdināti tiem netuvoties.

Pārbaudes laikā konstatētas arī dažas nepilnības nometnes organizatoru un vecāku savstarpējās attiecībās, piemēram, savstarpējā līgumā nenosakot mobilo tālruņu lietošanas noteikumus nometnes laikā.

VBTAI pagājušajā nedēļā izlases kārtībā apsekojusi 11 bērnu vasaras nometnes visā Latvijā, un nevienā no tām nav konstatēti nopietni pārkāpumi, kas būtu pretrunā ar bērnu tiesību un vajadzību ievērošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas