Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pārmaiņām Liepājas domē vēl netic

Drīz būs pagājuši 20 gadi, kopš Liepājas mēra amatā ir Uldis Sesks, kurš noskaņots startēt arī nākamajās pašvaldību vēlēšanās 2017. gada jūnijā. Politisko līderu trūkums citu partiju reģionālo nodaļu vadībā un arī pašā Liepājas partijā pagaidām ļauj Seskam joprojām justies daudzmaz droši. Viņa nopietnākais politiskais konkurents, uzņēmējs Jānis Vilnītis domē ir ievēlēts no Reformu partijas, kura darbību jau izbeigusi.

Vilnīti savā komandā aicina vairāki politiskie spēki, un šajā piektdienā viņam paredzētas sarunas ar Reģionu aliansi, kas ir viena no Latvijas Reģionu apvienības dalīborganizācijām, ceturtdien vēsta laikraksts Diena.No desmit politiskajiem spēkiem, kas iepriekš vēlēšanās 2013. gada jūnijā cīnījās par vietām Liepājas domē, tajā iekļuva tikai trīs - Liepājas partija saņēma septiņus mandātus, Reformu partija - piecus, bet Saskaņas centrs - trīs. Domē pārstāvniecību neguva ne Vienotība, ne Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK, savukārt Liepājas partijas sadarbības partneri no ZZS nestartēja Liepājā. Koalīciju izveidoja Liepājas partija ar Saskaņas centru, kura pārstāvis Jurijs Hadarovičs ir arī domes priekšsēdētāja vietnieks. Vilnītis ar savu komandu palika opozīcijā.Skeptisks par to, ka pēc nākamajām pašvaldību vēlēšanām Liepājā varētu notikt būtiskas pārmaiņas, ir arī liepājnieks, pieredzējušais politiķis Jānis Lagzdiņš. Viņš to pamato ar spilgtu personību trūkumu. Pilsētā esot daudz cilvēku, kuri varētu labi darīt šo darbu pašvaldībā, taču viņi nevēlas iet politikā, "jo agri vai vēlu kļūs par sliktajiem zēniem", uzskata Lagzdiņš. Viņš Dienai sacīja, ka šie cilvēki profesionāli dara savu darbu, bet viņu nav publiskajā telpā. Tajā bijušais politiķis nav pamanījis arī Vienotības jauno vietējo līderi Armīnu Robežnieku, par kuru viņam ir maz kas zināms. Vienīgais, kurš tagad varot stāties pretim Seskam, viņaprāt, esot Vilnītis, kurš ir pieredzējis politiķis. Taču arī Vilnītis vairs neesot jaunā seja. "Jāni Vilnīti jebkura partija ņemtu pie sevis, bet tas ir labi, ka viņš nestrebj karstu un rūpīgi apdomā, ko darīt," piebilda Lagzdiņš.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 21.jūlija, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas