Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Partijas cenšas izdabāt pensionāriem, zinot, ka viņi balsos

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
poll
p
un-kads ir sausais atlikums?
XXL
X
Šaja velešanas balsošu ar Tukša Aploksne (TA)! Un ja aptaujas firmas negrib pievienot pie aptaujas variants BALSOŠU AR TUKŠO APLOKSNE (TA) gribu jus informet par to ka: 9.Saeima velešanos ar TA balsoja(TA, vai ar nederigu kandidatu sarakstu) 5795 (0.63%) veletaju; Pedejas pašvaldibas velešanos tas bija jau 9172 (1.65%) veletaju; 2009.gada Eiropas Parlamenta 14513 (1.83%). Mes VARAM panakt lai NEVIENA PARTIJA neiekļust saeima!!!
gaspaža
g
balsojiet kaut par pašu gebelsu tāpat pensijas cirps visas partijas, bet visvairāk tie lielie dardaļaužu aizstāvētāji - SC. Jo naudu kaut kur būs jāņem.
Nato
N
Dombrovskis to arī darīs,ka viņš visus pensionārus nomērdēs badā.
Buba
B
Balsos jau balsos, es arī,kaut gan apzinos, ka taču vēlāk vērtējot solījumu sauso "atlikumu":būs vecais " Выбирай, не выбирай,/ все равно получишь рай, Голосуй, не голосуй,/ все равно получишь х ..."
Piekrītu!
P
Pilnīgi pareizi - arī es atceros, kā runāja Dombrovskis pirms pašvaldību vēlēšanām. Viņš tiešām teica, ka centīsies nesamazināt nevis kā visur kladzina, ka solījis nesamazināt. Tā ir būtiska atšķirība. Žurnālistiem vajadzētu šīs intervijas /to viņš teica vairākās/ sameklēt un publiskot arī tagad. Tolaik budžetu vajadzēja STEIDZĪGI samazināt, lai saņemtu jaunu aizdevumu. Koalīcijā esošā TP sabotēja šo darbu /piem., nepiekrita paaugstināt NĪN/. Kas atlika Dombrovskim? Vai pieļaut valsts maksātnespēju? Vai kāds no tiem pensionāriem saprot, kas tad notiktu? Nebūtu jums pensijas vispār, tāpat kā algas policistiem, skolotājiem, ugunsdzēsējiem utt. Valsts varētu tērēt tikai tik, cik ienāk valsts kasē. Jā, droši vien kādi pāris desmiti latu mēnesī saņemtu, bet arī neregulāri. Vai tā būtu bijis labāk? Dombrovskim bija jāizšķiras, un viņš izdarīja pareizo izvēli. Skatos uz šo cilvēku ar patiesu cieņu, jo katastrofas priekšā viņš nesabruka un kūmos neieskrēja /kā to darīja Godmanis ar savu TP nasing spešalu/. Dombrovskis pilnīgi noteikti toreiz izglāba valsti, jo man pat grūti stādīties priekšā, kas notiktu, ja budžetniekiem un pensionāriem nekas netiktu izmaksāts. Cilvēki vai nu apmirtu kā mušas vai sāktos grautiņi, kuros varētu ciest milzums daudz ļaužu. Pilnīgi nešaubīgi balsošu par Vienotību, bet tas nenozīmē, ka sarakstā atstāšu visus kandidātus.
students Jelgavā
s
Par katru cenu šlesers un citi no vecās gvardes raujas pie augstākās varas, kā Hitleri. Jautājums, kas viņus uz to bīda? Tam jābūt nopietniem iemesliem. Un man atliek minēt: 1) Viņus bīda čekas struktūras kā bijušos stukačus? 2) viņiem bail, ka ja viņi nebūs pie augstākās varas, jaunā vara var sākt viņu, šlesera u.c. darbības revīziju un var notikt, ka iestājas arī kriminālatbildība? 3) viņus bīda alkatība, lai varu izmantotu savas alkatības papildināšanai? 3) viņi jau ir slimi un varaskāre ir viņu garīgās izpausmes dzinulis, līdzīgi kā Hitleram, kurš valsti gan izveda no krīzes, uzplauka valsts ar viņa varmācīgo politiku, bet turpat to visu izpostīja ar pasaules iekarošanas plāniem un slimo politisko alkatību. Arī Stalins tāpat izpostīja genofondu un valsts nevar atdzimt vēl šodien. Izskatās, ka šelseram, šķēlem, ulmanim laikam visi faktori darbojas kopsakarībā. Slimiem vai korumpantiem uzticēt valsts vadību - tā vai citādi bīstami. Manuprāt, šleseram ir jāārstējas, nevis dot varu.
Kolaboracionists
K
Balsosim par čekistiski komunistisko nomenkatūru, uz priekšu, uz uzvaru, uz Maskavu.
Aija psiholoģe
A
Lasi, kādu uzbrukumu pensionāriem izdarīja „Par labu Latviju”- Šķēle, lai veidotu bezdeficīta budžetu, ar ko škēle lielās. Pēc tam ŠLESERS-Godmanis, Slakteris Sociālā budžeta MILJARDU atdeva PAREX AFĒRAS turpināšanai. Lasi un iegaumē, kas atbalstīja pensionārus, proti „ATBILDĪBA” (bij. LSDSP) un kas pieņēma antikonstitucionālus pensiju likuma grozījumus, proti: (1) 1999. gada referendums par likumu "Par valsts pensijām" 1999. gada 13. novembrī Latvijā notika tautas nobalsošana par 5. augusta grozījumu likumā "Par valsts pensijām", kas sašaurināja pensijas apdrošināšanu, atcelšanu. Pilsoņiem tika uzdots jautājums "Vai Jūs esat par 1999. gada 5. augusta likuma "Grozījumi likumā "Par valsts pensijām"" atcelšanu?". Par grozījumu atcelšanu aicināja balsot PCTVL, LSDSP, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība. Saeima 4. novembrī apstiprināja jaunu, mērenāku grozījumu redakciju. Tautas nobalsošanā piedalījās 339 879 pilsoņi. 94,17 procenti no balsotājiem iestājās par likuma atcelšanu (balsojot "par"), pret balsoja 5,34 procenti balsotāju. Tomēr, lai tautas nobalsošana notiktu, tajā vajadzēja piedalīties vismaz 482 334 vēlētājiem (vairāk nekā pusei no vēlētāju skaita, kas piedalījās 7. Saeimas vēlēšanās). Tāpēc 5. augusta grozījumi likumā nebija atcelti, un 1999. g. 7. decembrī stājās spēkā, bet jau 8. decembrī tos aizstāja 4. novembra likuma redakcija. 2002.—2004. g. daļu no izdarītiem grozījumiem Satversmes tiesa atcēla kā Satversmei neatbilstošus (2) 2008.gada 23.augusta referendums par grozījumiem likumā “Par valsts pensijām” Saeima grozījumus noraida, tiek izsludināts referendums 2008.gada 3.jūlijā Saeima noraidīja grozījumus, ko iesniedza 1/10 daļa vēlētāju. PAR GROZĪJUMIEM nobalsoja 44 deputāti (no Jaunā laika, PCTVL, Saskaņas centra, Pilsoniskās savienības, kā arī neatkarīgie). PRET BIJA (Tautas partijas, TB/LNNK, LPP/LC (PAR LABU LATVIJU?", kā arī atsevišķi ZZS deputāti), atturējās 17 (vairākums ZZS deputātu, kā arī Pēteris Tabūns no TB/LNNK un neatkarīgais deputāts Visvaldis Lācis). LĪDZ AR TO TIKA IZSLUDINĀTA TAUTAS NOBALSOŠANA. Lai grozījumi likumā “Par valsts pensijām” tiktu pieņemti, nobalsošanā bija jāpiedalās vairāk kā pusei no 9.Saeimas vēlēšanās piedalījušos vēlētāju skaita, no kuriem vairākumam bija jānobalso par grozījumiem. ŠLESERA - Godmaņa pakalpiņš Aina VERZE un Iveta Purne braukāja pa Latviju raudādamas un izdeva avīzi un izmantojot valsts pastu, to izsūtīja visiem pensionāriem ,ebalsot par pensiju palielināšanu (jo MILJARDS pensiju naudas bija vajadzīgs KARGINAM - PAREX afērai) – Ls 200 000 mēnesī katram ģimenes loceklim procentos.
pedro
p
Slesers dzied ka gailis uz sudu cupas. Vai pensionaraiem japaber tam graudi?
suns.
s
Neruna visu pensionaru varda. Es un mani draugi balsos par VIENOTIBU !
Noslaukiet...
N
Noslaukiet to vietu SVF. kurā jūs, nākamie deputātu kandidāti, lienat! Vienalga, mēs pensionāri, par jums nevēlēsim! Zagļi! Vēlēsim par SC! Nekādus briesmu darbus Ušakovs gada laikā nav Rīgā sastrādājis! Katrā ziņā, salīdzināt art Bojāru nevar! Pēc tā cietumi (visi) raud! Un tā- par SASKAŅNAS CENTRU! Bet jūs turpināt līst tur, kur pieraduši līst!
standzinieks
s
Ak, Dombrovskis nenāk uz raidījumiem? Viņu tur nemaz neaicina, jo goda vietas jau rezervētas Šleseram un Šķēlem! Nedzirdēji, kā Kolāts pateica, ka vairs nebūs regulārā radio raidījuma ar premjeru, jo tā redz būšot aģitācija? Dombrovskis strādā, nevis bļaustās un sola debesmannu ķīseļa krastos. Par darītājiem, par Vienotību!
kulax
k
Mani pārsteidz Dombrovska absolūtā vienaldzība pret aģitāciju - viņš izliekas, ka nekas nav noticis, tik uzloka piedurknes un dara tālāk savus grēka darbus... stāsta visu savu cirpšanas plānu, kam atņems, cik atņems. Neesmu redzējis nevienu viņa partijas plakātu vai reklāmas lapiņu - uz TV raidījumiem arī nenāk. Sviests kaut kāds.... rodas iespaids, ka viņš apzināti grib "pakāst" vēlēšanas???
Signe
S
Pārāk uzkrītoši raksta nolīgtie komentētāji. Negribātos domāt, ka ir tik dumji, lai paši nesaprastu . Un latviešu portālos nav ko līst un rakstīt krieviski, pašiem ir savi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas