Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +23 °C
Pērkona negaiss
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Pasaules Banka apstiprina aizdevumu Latvijai 100 miljonu eiro apmērā

Pasaules Bankas (PB) valde ir apstiprinājusi aizdevumu Latvijai 100 miljonu eiro apmērā, lai nodrošinātu finansējumu, kas pašvaldībām nepieciešams, lai turpinātu sniegt būtiskākos sociālos pakalpojumus, teikts PB paziņojumā.Finansējumu plānots izmantot, lai pasargātu mazaizsargātākās iedzīvotāju grupas ekonomikas krituma laikā, mīkstinātu fiskālās konsolidācijas ietekmi sociālajā jomā, kā arī atbalstītu nozīmīgas strukturālās reformas sociālās jomas programmās.

PB programmā atbalsts paredzēts Sociālās drošības tīkla stratēģijas ieviešanai. Ieviešot sarežģītās, bet nepieciešamās strukturālās reformas, valdība ir apņēmusies mīkstināt pāreju uz jauniem finansēšanas un pakalpojumu sniegšanas modeļiem izglītības un veselības sektoros, lai nodrošinātu adekvāta pakalpojumu līmeņa saglabāšanos valstī, teikts PB paziņojumā.Galvenais aizdevuma mērķis ir nodrošināt finansiālu palīdzību valdībai un pašvaldībām, lai tās spētu turpināt būtiskas ārkārtas programmas, kas tiek realizētas krīzes laikā, norāda PB. Tai skaitā, mērķis ir saglabāt bērnudārzus, nodrošināt skolēnu pārvadāšanu uz skolu, nodrošināt bezmaksas medicīnas aprūpi un medikamentus ģimenēm ar zemiem ienākumiem, kā arī nodrošināt pabalstus trūcīgākajiem.Programmas ietvaros PB sadarbosies ar Latvijas pusi, lai nodrošinātu uzraudzību pār to, kā tiek ieviesti šīs stratēģijas pasākumi un kā tiek ņemtas vērā iedzīvotāju vajadzības. Tāpat tiks pārskatīti vidēja termiņa sociālā sektora jautājumi.Šis aizdevums ir pirmais no diviem, kas fokusēsies uz Sociālās drošības tīklu un sociālā sektora reformu. Programma ir daļa no PB atbalsta, kas sadalās divos virzienos: viens paredz stiprināt finanšu sektoru – atbalstu 200 miljonu eiro apmērā PB apstiprinājusi pērnā gada 22.septembrī, otrs paredz izmaiņas sociālajā jomā.PB paziņojumā citētais finanšu ministrs Einars Repše (JL) pauž viedokli, ka šis aizdevums palīdzēs sasniegt mērķus – fiskālo stabilitāti un sociālo drošību.Dokumentus par aizdevumu plānots parakstīt 12.martā Rīgā.Šis aizdevums ir daļa no starptautisko aizdevēju atbalsta programmas ar Starptautisko Valūtas fondu un Eiropas Savienību priekšgalā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas