Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Pēc četriem gadiem skaidrības pazudušās Annamarijas lietā nav

Pirms četriem gadiem 22.septembrī uz Rīgas-Daugavpils šosejas pazudušās tobrīd 16 gadus vecās Annamarijas lieta pa šo laiku nav pavirzījusies uz priekšu. Policija cer pazudušo meiteni vēl atrast un sola, ka Annamarijas meklēšana notiks vēl vismaz sešus gadus, pirmdien raksta Diena.

Aizkraukles iecirknī pie informācijas dēļa joprojām ir piesprausta A4 formāta lapa, kas ziņo par Annamarijas Indānes pazušanu. Šogad pavasarī Indānu ģimene nosvinēja Annamarijas 20.dzimšanas dienu, aizdedzināja tortē svecītes un paši tās nopūta. Svinējām kā pienākas - pasmaida Annamarijas mamma Sarmīte. Šī bija ceturtā dzimšanas diena, kuru ģimene svinēja bez pašas jubilāres. Taču māte pazudušo meitu joprojām gaida: «Dievam viss ir iespējams.»

Aizkraukles iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Aigars Zīmelis par Annamarijas pazušanu runā atklātāk nekā sākumā, pirmdien raksta Diena. Izrādās - dažus mēnešus pēc meitenes pazušanas satrauktie iedzīvotāji policijai bija ziņojuši par kādu aizdomīgu pusmūža vecuma vīrieti no Jēkabpils. Viņš ticis aizturēts un pratināts, bijusi doma, ka viņš saistīts ar Annamarijas pazušanu. To pierādīt neizdevies, taču policija atklājusi, ka viņš seksuāli izmantojis citas, pēc A.Zīmeļa teiktā, «jaunas meitenes, iespējams, kādas bija arī nozieguma izdarīšanas laikā nepilngadīgas». Viņas pie šosejas balsojušas mašīnas. Vīrieti 2007.gadā notiesāja.

Policija neizslēdz iespēju, ka arī Annamarija liktenīgajā 22.septembrī nobalsoja «nepareizo mašīnu». Viņa todien pēc mācībām Vecbebru profesionālajā vidusskolā skolas biedrenei sacījusi, ka dosies uz šoseju stopot. Kā allaž nedēļas nogalē viņa devās uz mājām Viesītē. Māte Annamariju gaidīja ap 18 vakarā, vēl devās viņai pretī pa ceļu, jo vēlējās parādīt govi, kuru bija iecerējusi iegādāties. Meitu viņa nesatika, arī pēcāk mājās nesagaidīja. Tā bija pirmā reize, kad prātīgā Annamarija nenakšņoja mājās, ne ziņu nedevusi mātei. Mobilā telefona viņai nebija, bet steidzamas ziņas viņa mēdza rakstīt no skolas biedrenes telefona.

Lai gan policija kā vienu no versijām, tiesa, ne galvenajām, izskatīja arī pašnāvību, māte to nepieļauj nemaz.

Joprojām nav izdevies atrast septiņgadīgo Lauru Strazdiņu, kura arī pazuda netālu no šosejas Daugavpils-Rīga, posmā no Skrīveriem līdz Koknesei. Sākotnēji domāts, ka, iespējams, abās lietās ir kāda saistība, taču tā netika pierādīta.

Vairāk lasiet pirmdienas laikrakstā Diena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

 

Policija nespēj noticēt savu kolēģu paviršībai, meklējot Annamariju

Iespējams, izdevies aizturēt Daugavpils šosejas seksuālo maniaku

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas