Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Pētījums: Baltijā gaidāms jauns darbaspēka emigrācijas vilnis

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
СОВОК
С
Birkas karināt jau nav grūti - vai '' smalkus '' apzīmējumus veltīt jebkuram oponentam. Saprotu - ar to nervu sistēmu jau pārmaiņu laikos ir tā pašvakāk, tā kā labāk ir reizēm paklusēt - jo pārāk bieži līdzcilvēku acīs ieraugam baļķi, kamēr savā pat skabargu neredzam. COBOK - tā jau arī var apzīmēt to cilvēku tipu, kas naktīs ir aktīvāki - tā saucamais ''pūces'' tips.
gti
g
Tas ir tipiski cilveekam, kursh sevi identificee, kaa "postpadomijas cilveeku" jeb sovok - piesieties formai nevis saturam. Chelovek pavisam nopietni nodarbojas ar taa saucamo spamoshanu. "Kriit uz nerviem" ir sens un izplatiits teiciens latvieshu valodaa.
hmm
h
Vasarā pabeigšu maģistrantūru un arī plānoju uz rudens pusi pabraukāt apkārt, varbūt pamklēt interesantu vietu doktorantūrai, varbūt kādu darbu specialitātē. Ne jau tā, ka man te darba nebūtu vai slikti ietu, bet šis ir laiks, kad varētu paskatīties kā citi dzīvo, apskatīties pasauli. Pie mums jau tāpat kādu brītiņu grūti klāsies un tā kā nejūtos līdzvainīgs pie esošās situācijas (kredītu man nav, līzingu arī), tad kāpēc man būt par cietēju?
I.Gr. >> rufo
I
Nav vis pie visa kaa vainiiga muusu valsts! Mums pashiem jaapzinaas, ka shaados gruutos laikos mees vai nu visi izdziivosim, vai arii visi noiesim dibenaa. Jaaturaas vairaak kopaa! jaagaadaa vienam par otru!
Arnis
A
Par gaidāmo emigrāciju Hazana k-gam noteikti ir taisnība. Būtu labi, ja pirmie sēnes lasīt aizbrauku komentētāji - ķengātāji, citādi diskusiju kultūra šeit ir nožēlojama!
СОВОК - gti
С
Tiešām - '' krīt uz nerviem '' šāds valodas hibrīds, kas var radīt īgnumu un īgnus cilvēkus: '' Vinjsh Dienas komentaaros ir apmeeram tas pats, kas viena suudaina musha normaalaa vasaras dienaa. Kriit uz nerviem un bojaa skatu.''
СОВОК - Человек
С
Do you remember, my dear comrade ? - ''Весь мир стоит на блефе.''
Sniper'sEye
S
Paldies par labo ziņu, -- kaut vai par tām Jūsu valodu zināšanām! Ļoti vienkārši pierādīja pati dzīve (ar Autora uzmanīgu starpniecību) dažu stundu laikā, ka Cheloveks ir prasts blefotājs, -- ne aplams misionārs vien.
autoram
a
taču neķerat kreņķi par nejaukiem komentāriem! Vai tad interneta vidi nepazīstat?
gm
g
Ne jau Juus slikti protat valodas. Latvijas iedziivotaaji salidzinoshi sliktaak zin valodas nekaa vinju konkurenti Eiropas darbaspeeka tirguu. Lai tajaa veiksmiigi konkureetu ir pusliidz labi jaazin anglju valoda. To var kaut kaa uztureet formaa, ja ikdienaa ir iespeeja dzirdeet dziivu anglju valodu. Skandinaavijaa, Igaunijaa to risinaaja ar to, ka TV bija iespeejams skatiities filmas, raidiijumu origjinaalvalodaas. Tas ielika kaut kaadus pamatus paaudzeem. Tas noziimee, ka vinjiem bija vieglaak veidot kontaktus aarzemees, tikt pie labaakiem darbiem, nosaciijumiem, utt. Protams arii Latvijaa ir labi valodas zinaataaji, bet es runaaju par videejo liimeni. Jebkuraa gadiijumaa tieshi valodas deelj Latvijas darabaspeeks un bizness ir saliidzinoshi nekonkureetspeejiigaaks ES darba speeka un vispaar tirguu. Njemot veeraa, ka Latvija nav ne deriigo izraktenju, ne arii razhoshanas (logjiski taa koncentreejas Polijaa vai Aazijaa, to pat nevar paarmest), tad vieniigais iespeejamais veids, kaa apgaadaat sevi un valsti, tad radiit iespeejas vest naudu no aarzemeem. Ar sliktaam valodas zinaashanaam to ir gruuti izdariit.
Autors
A
Pētījuma autors: Man būs jāsarūgtina dažus komentētājus. Pirmkārt, par šo konkrēto pētījumu man neviens neko nav maksājis. Es vienkārši piekrītu uzaicinājumam uzrakstīt nodaļu izdevniecībā Springer topošai grāmatai „EU Enlargement and the Labor Markets”. Otrkārt, pētījuma saturs ir mazliet plašāks nekā tas dažas rindkopas ko Jūs esat izlasījuši. Tas par „acīmredzamām un vispārzināmām tendencēm”. Un treškārt, nav jau man tik slikti ar valodām... Kas attiecās uz emigrācijas deklarēšanu: pētījumā tika izmantoti nevis Latvijas iedzīvotāju statistikas dati, bet vairāku apsekojumu dati, kā arī Lielbritānijas un Īrijas sociālās apdrošināšanas dati un citu ES valstu imigrācijas dati.
gramatmilis
g
Es to krievu murgotaju vispar nelasu, lai iet uz krievu saitiem, ko jus te shumejaties??? Ignorejiet vinu lidz bridim, kad saks izteikties saprotama valoda un ar latinu alfabeta burtiem..
tinto
t
Žetons tev, ļoti precīzi aprakstīji Čeloveku. Viņš laikam ir ļoti nelaimīgs cilvēks, ja "sūdainas mušas" tēlošanu uzskata par labāko nodarbošanos katru dienu.
Человек
Ч
Всё. Ушёл. Буду завтра.
Человек
Ч
Я смотрю, что вы начали писать от моего имени по-латышски:-) У вас хорошо получается:-) Предлагаю вам сделку. Вы переводите на латышский язык все мои русские комментарии. А я за это вам в отместку не буду над вами издеваться:-)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

dsd

Mihails  Hazans (LU mājas lapa)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas