Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Pie valdības ēkas protestētāju uzrakstu vairs nav

Pusdienlaikā pie valdības ēkas notikušā piketa laikā sarakstītie uzraksti ar krītiņiem uz asfalta vairs nav. Valsts kanceleja vērsās pie ēkas pieguļošās teritorijas apsaimniekotāja Rīgas dārzi un parki, kuri veica teritorijas uzkopšanu. Valsts kanceleja vēlējās piketētāju sarakstīto novākt, jo pie valdības vadītāja pēc piketa devušies ārvalstu viesi, bet ēkai un tās teritorijai jābūt sakoptai.

"Ja ēkas priekšpuse ir notraipīta, tad tā ir jāsatīra," teic Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds. Viņš klāsta, ka šajā gadījumā nav vērtēts uz asfalta uzrakstītā saturs, bet gan tikai fakts, ka teritorija ir nesakopta. Par to arī informējuši ēkas apsargi, pēc kā arī Valsts kanceleja rīkojusies - atbildīgā struktūrvienība par ēkas uzturēšanu vērsusies pie Rīgas dārzi un parki, kuri veikuši teritorijas uzkopšanu.

Šodien pie valdības ēkas notika akcija Neo jeb Ilmāra Poikāna atbalstam, kuru trešdien aizturēja policija. Viņu tur aizdomās par informācijas izplatīšanu, kas iegūta no Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) datu bāzes. Tie iegūti izmantojot caurumu VID informācijas sistēmā. Uz akciju ieradās vairāki desmiti cilvēku. Arī žurnāliste Ilze Nagla, kuras mājās policija veikusi kratīšanu. Akcijas laikā tika izdalīti krītiņi un uz asfalta radās uzraksti, piemēram, "Linda, padomā!", "Atbrīvot Neo un ķert īstos zagļus", "4ATA - brīvība vārdam, garam un tautai!", "Kungi, iztīriet vispirms savus staļļus!", "Ķeriet īstos!", "melnajam bruņiniekam jākrīt".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas