Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Pirms NA kongresa: Vēlētājs utis kažokā neredz

Palielinājusi ietekmi valdībā un Saeimā, Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) sestdien Ogrē paredzētā partijas kongresa priekšvakarā ar Saeimas vēlēšanu rezultātiem ir apmierināta. NA valdes locekle Ināra Mūrniece ir otra augstākā amatpersona valstī - Saeimas priekšsēdētāja -, ar ko apvienība jo īpaši lepojas. Pirms dažiem gadiem tagadējiem partneriem no Vienotības bija šaubas par NA iespējām strādāt valdībā, piektdien lasāms avīzē Diena.

Viens no NA līdzpriekšsēdētājiem Gaidis Bērziņš tagad ir Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs un šo posteni pārņēma no Vienotības. Tās kongresā vairāki biedri norādīja uz riskiem, atdodot atbildību par tieslietām partijai, kura lobējusi maksātnespējas administratoru intereses. Bērziņš pieļauj, ka minētās interešu grupas aizstāvji varētu būt arī citos politiskajos spēkos.

Einārs Cilinskis ir NA valdes loceklis un īsu laiku bijis nozares ministrs. Taču viņš nevarēja atbildēt arī uz jautājumu, kāpēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) pārtrauca tiesvedību ar Aivaru Lembergu, kuru viens no priekšgājējiem Edmunds Sprūdžs (toreiz Reformu partija) atstādināja no Ventspils domes priekšsēdētāja pienākumu pildīšanas, savukārt ZZS sadarbības partneris Lembergs to apstrīdēja. Cilinskis uzskata, ka vajadzēja sagaidīt tiesas lēmumu. Kāpēc atsaukta prasība, nezināja arī Bērziņš. Neoficiāli avoti pieļāva, ka uz šo jautājumu nevarēšot atbildēt arī pats ministrs. Tā izrādījās taisnība. "Visprecīzāk jūs var informēt VARAM juristi, kuri bija pilnvaroti pārstāvēt ministriju. Sabiedrisko attiecību nodaļa noteikti var sagatavot informāciju," teikts ministra atbildē Dienai. Tas rada iespaidu, ka šīs nozares vadībā ZZS ir ne mazāka loma kā NA.

Pēc vēlēšanām NA darbībā ir bijušas vairākas epizodes, kas var radīt jautājumus. Tās deputāti Imants Parādnieks un Kārlis Krēsliņš atbalstīja opozīcijas ierosinājumu veidot parlamentārās izmeklēšanas komisijas, kas vērtēs Zolitūdes traģēdijas cēloņus, kā arī valstij piederošās bankas Citadele akciju pārdošanu. Atsevišķos gadījumos ir sakrituši arī NA un Saskaņas balsojumi. Parādnieks skaidroja, ka par atbalstu parlamentārās izmeklēšanas komisijām informējis ne tikai frakciju, bet arī partnerus jau valdības veidošanas laikā. "Vienmēr esmu atbalstījis sadarbību jautājumos, kas ir pareizi pēc savas būtības un atbilst NA uzstādījumiem, neatkarīgi no kolēģu partijas piederības un tā, vai viņi ir koalīcijā vai opozīcijā," norādīja Parādnieks.

Visu rakstu par Nacionālo apvienību lasiet piektdienas, 12.decembra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas