Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Plāno paātrināt nepilsoņu un ārvalstnieku uzturēšanās atļaujas saņemšanu

Ceturtdien izsludināts likumprojekts par grozījumiem “Eiropas Kopienas pastāvīgā iedzīvotāja statusu Latvijas Republikā”, kas paredz vienkāršot procedūru, kādā Latvijas nepilsoņi un trešo valstu pilsoņi var saņemt Eiropas Kopienas pastāvīgā iedzīvotāja statusu Latvijā. 

Likumprojektā paredzēts samazināt  iesniedzamo dokumentu daudzumu un precizēt gadījumus, kad EK pastāvīgā iedzīvotāja statusu var atteikt vai atņemt. Tāpat samazināti dokumentu izskatīšanas termiņi –turpmāk dokumentu izskatīšanu trīs mēnešos plāno aizvietot līdz 30 dienām, ja iesniedzējs ir Latvijas nepilsonis. Savukārt gadījumos, kad trešās valsts pilsonim nav tiesības uzturēties Latvijā visu likumā paredzēto dokumentu izskatīšanas laiku, lēmumu pieņems arī 45 dienu vai 10 darbadienu laikā.

Likumprojekts paredz, Latvijas nepilsonim kopējā uzturēšanās laikā var ieskaitīt laika posmu, kurā viņš uzturējies citā Eiropas Savienības dalībvalstī, ja vien tas nav ilgāks par pieciem gadiem.

Sagatavotie grozījumi likumā ir nepieciešami, lai nodrošinātu visas Padomes Direktīvas par trešo valstu valstspiederīgo ieceļošanu un uzturēšanos augsti kvalificētas nodarbinātības nolūkos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas