Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Policiju varēs sazvanīt arī pa numuru 110, ātros - 113

Policiju un ātro palīdzību turpmāk nepastarpināti varēs izsaukt arī no mobilā tālruņa. Līdz šim sazināties ar attiecīgajiem dienestiem varēja tikai caur vienoto ārkārtējo notikumu numuru 112. Otrdien valdība atbalstīja Iekšlietu ministrijas ierosinājumu ieviest Valsts policijai trīszīmju numuru 110 un Neatliekamajam medicīniskās palīdzības dienestam 113. Izmaiņas veiktas, lai nodrošinātu katra operatīvā dienesta pieejamību un uzlabotu sniegto pakalpojumu kvalitāti.

Jaunie numuri sāks darboties divu mēnešu laikā.

„Gadījumos, kad cilvēkam ir nepieciešama konkrēta dienesta palīdzība, viņš varēs arī kontaktēties pa tiešo un nevajadzēs atkārtoti sniegt informāciju un gaidīt, kamēr savieno. Īpaši būtiski tas ir gadījumos, kad ir notikušas avārijas situācijas, kā, piemēram, kad Valmierā bija plīsis gāzes vads, visi informēja par notikušo, 112 līnija bija pārslogota, bet šajā brīdī kādam, iespējams, bija nepieciešama tikai mediķu palīdzība, ko tagad varēs saņemt pa tiešo zvanot uz 113,” saka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks Intars Zitāns.

Paralēli šiem numuriem, iedzīvotājiem joprojām saglabāsies iespēja no fiksētā tālruņa izsaukt operatīvos dienestus izmantojot īsos kodus 01, 02, 03, kā arī 112. Ja vienlaicīgi nepieciešama vairāku operatīvo dienestu palīdzība, piemēram, kad noticis ceļu satiksmes negadījums ar cietušajiem, tad ieteicams zvanīt uz 112, jo šajā gadījumā uz notikuma vietu tiks nosūtīti visi nepieciešamie dienesti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas