Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Politiķi aicina dot Īvānam vārdu Saeimas svinīgajā sēdē 4.maijā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jānis
J
Cien.Saimes prezidij un fakciju padome - kauns, ja ne vairāk par Jūsu lēmumu neatļaut runāt D.Īvānam Neatkarības deklarācijas 20 gadadienā, tagad Jūs taču gozējaties neatkarības saulītē, ja nebūtu Tautas frontes, tad šodien Jūs tur nebūtu!
neitrāli
n
Latvijas iktenis izlēmās 1990. gada 22. aprīlī Daugavas stadionā, kur Vislatvijas pašvaldību deputātu sanāksmē 8000 deputātu izvirzīja uzdevumu: jaunajai Augstākajai Padomei nobalsot Latvijas neatkarības atjaunošanas deklarāciju. Tas bija kā uzdevums un pavēle, kuru nepildīt Augstākā Padome nemaz nedrīkstēja (tad visus deputātus tauta vienkārši atsauktu un ievēlētu citus - tolaik pastāvēja atsaucamība). Tādējādi - pārāk liela varonība 4. maijā netika izrādīta, balsojot par Deklarāciju. Un vēsturiskajai patiesībai - no 138 par deklarāciju balsojušajiem deputātiem tikai 80 bija ievēlēti kā Tautas frontes virzīti kandidāti. Pārējie bija virzīti no Latvijas neatkarīgās kompartijas, kura atdalījās no Rubika vadītās kompartijas. Tādējādi Augstākajā Padomē nebija Tautas fronte vairākumā (tikai 1/3 vietu no 200), bet veidoja koalīciju. To nez kāpēc negrib žurnālisti atcerēties. i
ieva
i
VĀRDU ĪVĀNAM !!!!!
...
.
nu un? AP deklarāciju tomēr pieņēma! Toties tai laikā neapjuka kampēji.
antons
a
Visiem Ivana faniem! biju klāt TF valdes sēdē, kad tur sprieda par 4.05 deklarācijas atrādīšanu Maskavā(pirms to vēlāk pieņems AP) Dainītis bija apjucis, pie tās nebija piestrādājis un lūdza kādu līdzi, kas paturēs viņu pie rociņas. Varbūt nevajag tagad līst priekšā, bet ja līdīs, tad noteikti vajag vēl kādu drošībai!
.
.
Ja jau nu kādam tur bija jārunā, tad Īvānam jau nu noteikti, jo toreiz viņš bija viens no Atmodas līderiem un, ja šodienas deputāti nezina, kas toreiz bija Īvāns un neļauj viņam runāt, tad jājautā, ko viņi paši toreiz darīja un vai vispār zina , ko atzīmējam 4. maijā.
Jā! - protams
J
Pilnīgi piekrītu! NEVIENS no šiem deputātiņiem nesēdētu saeimā, ja nebūtu Īvāna! Daudze ir mūsu tautas apkaunojums un bezcerība, jo, ja tik gados jauni deputāti kalpo tikai naudastēviem, tā ir traģēdija... Tiešām nesaprotami,ka pats neprotas, bet LIEN visur un vienmēr. Nu neatbilst viņš nevienam kritērijam, lai pārstāvētu valsti un šo posteni Mūsu KAUNS! Dainis - ĪSTS TAUTAS VARONIS, ko nespēs likt aizmirst NEKAS. Tā bija viņa brīvība, drosme, risks!
ZT
Z
Saeimā jau tauta netiek iekšā,tad labāk pie Brīvības pieminekļa.
protams
p
šai Saeimai un šim Saeimas priekšsēdētājam vispār vajadzētu :"Aizvērt muti!!!" Vienīgais ko viņiem varētu ieteikt- nomaksājiet nodokļus no stipendijām.
dzeris
d
Ja tur ir kāds godīgs cilvēks, tai Saeimā, es viņa vietā vispār šo sēdi ar to Daudzes vāvuļošanu ignorētu, ietu tikai pie Brīvības pieminekļa. šī saeima izpelnījusies vienīgi nicinājumu, neko vairāk, kāds tai bandai sakars ar valsts neatkarību, izņemot dažus cilvēkus?
TV
T
Daini! Nekad uz šo māju, kurā ir kaut viens no nelikumīgās Saeimas cilvēkiem neej!!!!!! Ja iesi! Cilvēki tevi nesapratīs.
valdis
v
pat te strīds par vietu pie siles.... kaut tikkai parunāt...
Горемaмыкин
Г
piekristu tā teikt par visiem simts ja tikai ne ja tikai pats D.Īvāns nebūtu piemirsis gan sevi un savus darbus gan ideālus kurus viņš tik kvēli sludināja šeit es domāju par kādu 1.Maija svētku svinēšanu kopā ar Alfrēdu Petroviču pie latviešu tik nemīlētā Karātavu laukuma monstra Pārdaugavā iespējams ka tā ir maza un sīka darvas karotīte bet runā ka tā spējot mucu medus samaitāt ...
Vuarzazi
V
4. Maija deklarācija bija vēlēšanu programas izpildišana, tas nav tikai ievēlēto nopelns, tas ir Latvijas Atmodas vēlētāju nopelns ! Vēlētājs nesaņem ordeņus un nesez operà, bet vēlētajs var sagaidīt godīgus deputātus, kas neiznīcinā savu dzimteni..
Paldies Dainim Īvānam!
P
Tas ir Saeimas necienīgi! Īvāns vadīja tautas fronti, viņa nopelni ir ļoti lieli. Kauns tiem, kas paši sēžot siltās vietās, piemirst cilvēkus, kas veidojuši neatkarību! Kauns!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas