Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

precizēta - Eksperts: Latvijas ekonomiku ir nolaupījusi ES un SVF

Latvijas ekonomiku ir nolaupījusi Eiropas Savienības un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) virzītā politika, uzskata pazīstamais ekonomists un Misuri universitātes profesors Maikls Hadsons.

Hadsons ir starptautiski atzīts finanšu eksperts, ekonomikas vēstures profesors. Viņš ir starptautisko un nacionālo ekspertu grupas (Reform Task Force Latvia) dalībnieks.

Grupas interneta mājaslapā publicētajā ziņojumā Hadsons secina, ka Latvijas ekonomiku ir nolaupījusi ES un SVF politika, pakļaujot Latvijas nodokļu politiku un finanšu programmu Zviedrijas un citu valstu interesēm.

Viņš esošo situāciju Latvijas ekonomikā un sadarbību ar finansējuma aizdevējiem raksturo ar psiholoģisku terminu "Stokholmas sindroms", kas raksturo situāciju, kad nolaupītais psiholoģiski pieķeras savam nolaupītājam.

Ekonomists arī velta asu kritiku finanšu ministram Einaram Repšem (JL) un centrālās bankas vadītājam Ilmāram Rimševicam, kuri ar patlaban īstenoto politiku tikai vēloties samazināt cilvēku algas, veicināt cilvēku aizbraukšanu un padziļina depresiju.

"Šķiet, ka Otrais pasaules karš bija saudzīgāks pret Latviju nekā tas, ko patlaban ar to dara politiķi," izteicies Hadsons.

Viņš arī apšaubījis Latvijas spēju atjaunot ekonomikas izaugsmi, jo valdības slēgtās vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem nav izdevīgas Latvijai. Tāpat pārāk liels un nesamērīgs atbalsts tiekot paredzēts bankām, un, pēc ekonomista domām, beidzot vadībai būtu jāpārtrauc to lobijs.

Hadsons arī rosina Latviju pārskatīt savu nodokļu politiku - atvieglojot darbaspēka aplikšanu ar nodokļiem un lielāku daļu virzot nekustamā īpašuma aplikšanai ar nodokļiem.

(aģentūra LETA visā ziņā precizē ekspertu grupas nosaukumu - Hadsons nav viens starptautiskajiem ekspertiem, kurš iepriekš tika uzaicināts premjera Valda Dombrovska (JL) rosinātajā augsta līmeņa darba grupā, lai valdībai sniegtu savus priekšlikumus par krīzes risinājumiem un valsts attīstības vīziju)

Top komentāri

cits
c
tas bija Kalvisa laika, kag Hadsons to bridinaja. Bet Klavitis rikojas pa savam. rezultats: nothin special.
Politiskaa atbildiba
P
Tragiski ir tas, ka Latvija ir nozagta, bet valdiba par to nevienu cietumaa neliks, jo kuru gan liks, ja pati to ir izdarijusi. Neviens likums, ne nodoklis saja valsti netiks pienemts valsts labaa, bet tikai korumpeto deputatu, sakot ar Godmani un vinu draugiem, labaa, kaa tas jau skaidri redzams K&K lietaa. Sajaa valstii istos zaglus nesoda, bet pieskir tiem dasnas algas, premijas, zemes gabalus pilu buvniecibai. Mums sis aizdevums absoluti nebija vajadzigs, jo divaina lieta, aiznemas miljardus, bet liek sajozt jostas stiprak un stiprak un driz jau pat maizi nebus par ko nopirkt. Tragisks farss.
janka
j
Viss mainīsies, kad beidzot vainīgo spēsim saskatīt paši sevī. Ne ES shēmotāji, ne SVF kolonizātori nedzīvo šajā dievzemītē. Tā ka paši esam šķībi aizrāvuši. Un arī tagad bliežam tieši grāvī. Runājam visu laiku par īsināšanu, budžeta cirpšanu, bet ne vārda par naudas pelnīšanu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas