Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Premjera birojā palielinās algas

Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) biroja darbiniekiem par 14 līdz 313 latiem tiks palielinātas mēnešalgas, portālu Diena.lv informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja Ieva Aile.

Tiek skaidrots, ka, izpildot Saeimas 2010.gada 14.oktobrī akceptētos grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu darbinieku atlīdzības likumā, Valsts kanceleja ir sagatavojusi priekšlikumus premjeram, lai izpildītu likuma prasību un iekļautu Ministru prezidenta biroja darbiniekus vienotajā atalgojumu sistēmā. Prasības izpilde bija jānodrošina līdz šā gada 1.martam.

Līdz 2011.gada februārim premjera konsultatīvajām amatpersonām atalgojums tika noteikts koeficienta 0,6 apmērā no Ministru prezidenta algas. Taču parlamenta veiktie grozījumi Atlīdzības likumā paredz arī Ministru prezidenta biroja darbinieku iekļaušanu vienotā sistēmā ar atbilstošas mēnešalgas grupas un kvalifikācijas pakāpes piemērošanu.

Normatīvais regulējums paredz, ka premjera biroja padomnieka mēnešalgai jābūt 1159-1591 lata robežās, savukārt biroja vadītāja mēnešalgai no 1458-1715 latiem.

Atbilstoši likuma prasībai Dombrovskis akceptēja Valsts kancelejas ierosinājumu izlīdzināt Ministru prezidenta biroja darbinieku algas līdz minimālajam likumā pieļautajam atalgojuma slieksnim. Līdz ar to premjera padomnieku alga tiek paaugstināta par 14 latiem pirms nodokļu nomaksas, savukārt biroja vadītāja alga - par 313 latiem pirms nodokļu nomaksas.

Ministru prezidents nav izmantojis normatīvajos aktos paredzēto iespēju noteikt lielākas algas maksimālās pieļaujamās amplitūdas robežās, kas padomnieka gadījumā būtu algas pieaugums par 446 latiem, bet biroja vadītāja gadījumā - par 570 latiem, atzīmēja Aile.

Ministru prezidenta birojā strādā piecas konsultatīvās amatpersonas - biroja vadītāja Olita Augustovska, preses sekretāre Līga Krapāne, ārlietu padomniece Solveiga Silkalna, padomniece juridiskajos jautājumos Sandra Bukane, padomnieks ekonomiskajos jautājumos Jānis Miķelsons.

Līdz šim biroja vadītājai un padomniekiem bija noteikts vienāds algas apmērs - 1145 lati pirms nodokļu nomaksas, kas ir aptuveni 790 lati pēc nodokļu nomaksas.

Pēc paaugstinājuma premjera padomnieki saņems 1159 latus, bet Augustovska - 1458 latus. Dombrovska alga ir 1908 lati mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas