Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Prezidentam ir pieņemami grozījumi Imigrācijas likumā

Valsts prezidents Valdis Zatlers ir nolēmis izsludināt Saeimā pieņemtos grozījumus Imigrācijas likumā. Tie paredz iespēju piešķirt uzturēšanās atļauju ārvalstu investoriem pēc noteiktu nosacījumu izpildes.

V. Zatlers uzskata, ka Saeima, otrreiz caurlūkojot likuma grozījumus, ir veikusi tajā būtiskus uzlabojumus saistībā ar valstij nevēlamu personu un neskaidras izcelsmes finanšu līdzekļu piesaistīšanu.

Likums pašreizējā redakcijā paredz pagarināt uzturēšanās atļauju pieprasīšanai vai reģistrēšanai nepieciešamo dokumentu izskatīšanas un atbilžu sniegšanas termiņus no trīsdesmit uz deviņdesmit dienām, tādējādi dodot iespēju attiecīgajiem dienestiem veikt nepieciešamās pārbaudes trīs reizes ilgākā laika periodā nekā tas ir bijis līdz šim.

Savukārt tiesību norma, kas paredz, ka darījumu summas samaksai par nekustamā īpašuma iegādi ir jābūt veiktai bezskaidras naudas norēķinu veidā, prezidenta ieskatā nodrošinās Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā noteikto prasību piemērošanu, tai skaitā attiecībā uz uzturēšanās atļauju pieprasītāju rīcībā esošo finanšu līdzekļu izcelsmes kontroli, kā arī neparastu un aizdomīgu darījumu identificēšanu.

Tāpat Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks ir informējis Valsts prezidenta kanceleju, ka likuma redakcija ir pieņemama no valsts drošības, sabiedriskās kārtības un drošības viedokļa. Arī Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš Valsts prezidenta kancelejai ir norādījis, ka veiktie likuma papildinājumi mazinās iespējamo papildus apdraudējumu valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai.

Tomēr prezidents ir kritisks pret Saeimas darbu, jo tā nesniedza izvērstu likuma grozījumu makroekonomiskās ietekmes analīzi. "sīkāk netika analizēta to ietekme uz nekustamā īpašuma tirgu Latvijā, nekustamā īpašuma vērtību līmeņa izmaiņām un to ietekmi uz īpašuma kadastra vērtību noteikšanu, pamatojoties uz kuru tiek noteiktas nekustamā īpašuma un mājokļa nodokļa likmes. Tāpat būtu jāvērtē arī iepriekš norādītā ietekme uz situāciju banku sektorā un mājsaimniecību kredītsaistību problēmām, kas ir cieši saistītas ar situāciju nekustamā īpašuma tirgū," norāda V. Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas