Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Prezidents ar Ilmāru Latkovski pārrunās Pilsonības likuma izpildes komisijas nosaukuma maiņu

Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdien tiksies ar Pilsonības likuma izpildes komisijas priekšsēdētāju Ilmāru Latkovski (Nacionālā apvienība) un komisijas pārstāvjiem, lai pārrunātu ideju par komisijas nosaukuma maiņu, pavēstīja prezidenta Preses dienestā.

Tikšanās notiks pēc prezidenta iniciatīvas, lai iepazītos ar Nacionālās vienotības un identitātes komisijas veidošanas ideju un darbības mērķiem.

Jau vēstīts, ka Latkovskis izteicis vēlmi pārsaukt Pilsonības likuma izpildes komisiju par Nacionālās vienotības un identitātes komisiju, lai pārvarētu sabiedrības sašķeltību.

Pamatojot nepieciešamību pārdēvēt komisiju citādi, Latkovskis klāstīja, ka ir jāsāk jauna līmeņa dialogs par nacionālās identitātes un vienotības jautājumiem. "Nacionālās sašķeltības pārvarēšana ir viens no būtiskākajiem nosacījumiem, lai varētu sākties Latvijas valsts atgūšanās no krīzes un mērķtiecīga izaugsme," paskaidroja Latkovskis.

Viņš atzina, ka pēdējā desmitgadē Latvijā ir pastiprinājušās etniskās pretišķības, sabiedrība aizvien vairāk polarizējas divkopienu valsts virzienā, izveidojušās divas atšķirīgas informatīvās telpas, kā arī partijas tiek dalītas latviskajās un krieviskajās. Sabiedrības sašķeltību veicina arī "vēsturiskie datumi" un iniciatīvas panākt krievu valodai valsts valodas statusu. Jāveicina arī dialogs ar tautiešiem ārzemēs.

Tādēļ Latkovskis iecerējis komisijā noteikt galvenos faktorus, kas šķeļ sabiedrību, izstrādāt metodes to pārvarēšanai, veicināt vienotu vērtību un mērķu apzināšanos Latvijas sabiedrībā, latviešiem ārzemēs radīt saiti attiecību uzturēšanai ar Latviju, divkopienu valsts vietā veicināt mazākumtautību etniskās identitātes attīstību un izstrādāt likumu iniciatīvas, lai pārvarētu sabiedrības sašķeltību un stiprinātu vienotību.

Lai mainītu komisijas nosaukumu, ir jāgroza Saeimas Kārtības rullis, jo Pilsonības likuma izpildes komisija ir viena no 16 Saeimas pastāvīgajām komisijām, kas ir nosaukta šajā likumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas