Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Protestējot pret augstajām degvielas cenām, desmitiem autovadītāju bloķē degvielas uzpildes staciju

Protestējot pret augstajām degvielas cenām, vairāki desmiti autovadītāju šodien pēc plkst.14 bija novietojuši savus spēkratus degvielas uzpildes stacijas (DUS) "Statoil" teritorijā Rīgā, Muitas ielā, tādējādi citiem autobraucējiem šajā laikā degvielu minētajā DUS nebija iespējams iegādāties, novēroja aģentūra LETA.

DUS "Statoil" teritorijā Rīgā, Muitas ielā, īsi pēc plkst.14 bija iebraukušas aptuveni 40 automašīnas, taču ne visi šoferi piedalījās protesta akcijā.

Uz kāda akcijas dalībnieka automašīnas priekšējā vējstikla bija uzlīmēts plakāts ar saukli "Degviela tautai, nevis oligarhiem!", bet kādam pie sānu loga piestiprinātais plakāts aicināja "Varu tautai, nevis kapitālam!". Tikmēr kāda cita auto loga uzlīmētajā plakātā bija lasāms "Pietiek slaukt autovadītājus!".

Plkst.14.18 akcijas dalībnieki aptuveni uz minūti ieslēdza savu automašīnu skaņas signālus, radot lielu troksni. Paši akcijas rīkotāji ir aplēsuši, ka protestā esot piedalījušies aptuveni 300 autovadītāju.

Kopumā protesta akcija noritēja mierīgi, taču tās dalībnieki, pretēji solītajam, necentās uzpildīt degvielu par desmit līdz 20 santīmiem, bet gan vienkārši stāvēja benzīna sūkņu tuvumā, malkoja dzērienus un baudīja turpat "Statoil" nopirktās ātrās uzkodas. Aģentūras LETA notikuma vietā sastaptie autovadītāji gan atzina, ka protesta akcijas rezultātā degviela, visticamāk, lētāka nekļūs.

SIA "Latvija Statoil" komunikāciju vadītājs Artūrs Eglītis aģentūrai LETA telefoniski pastāstīja, ka patlaban nav aprēķināts, cik daudz degvielas akcijas laikā konkrētā DUS būtu varējusi iztirgot, ja šāds protests nenotiktu. "Tas ir atkarīgs no vietas, kur notiek protests, un no laika - vai tā ir darbdiena vai brīvdiena," sacīja Eglītis.

Lūgts izteikt "Latvija Statoil" viedokli par šo protesta akciju, Eglītis sacīja, ka tā ir demokrātiskas valsts sastāvdaļa. "Galvenais, lai akcija notiek miermīlīgi," viņš uzsvēra. Eglītis gan piebilda, ka konkrētais protests, visticamāk, ir saistīts ar politiskajām kaislībām un Saeimas vēlēšanu tuvošanos.

Kā ziņots, šodien notikušo protesta akciju pret augstajām degvielas cenām rīkoja krievu jauniešu kustība "Vienota Latvija" ar domubiedriem.

s.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas