Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Reformu partijai Rīgas kopsapulcē neizdodas savākt kvorumu; ierodas mazāk par desmito daļu biedru

Reformu partijas (RP) Rīgas nodaļas kopsapulcē, kurā bija paredzēts diskutēt par RP startu Rīgas pašvaldības vēlēšanās, šovakar neizdevās savākt nepieciešamo kvorumu lēmumu pieņemšanai.

Kā norādīja RP Rīgas nodaļas vadītāja Inga Antāne, šobrīd nodaļā kopā ir 758 biedri. Lai būtu lemttiesīga kopsapulce, jābūt 380 biedriem, bet ieradies tikai 61 biedrs, tātad kopsapulcē trūkst kvoruma lēmuma pieņemšanai.

Līdz ar to nākamā kopsapulce tiek sasaukta 17.janvārī, Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas telpās.

Reformu partija (RP) plāno arī uzrunāt bijušo Valsts prezidenta kancelejas vadītāju Mārtiņu Bondaru, lai viņš kļūtu par partijas biedru.

Sākotnēji Bondaru uzrunās kļūt par partijas biedru, tad ar viņu varētu tikt apspriesta iespēja kļūt par RP līderi pašvaldību vēlēšanās Rīgā.

Šodien RP Rīgas nodaļas kopsapulcē partijas līderis Valdis Zatlers sacīja, ka šā gada pirmajās dienās ar Bondaru jau tika diskutēts, taču nekādi lēmumi pagaidām neesot pieņemti.

Bondars aģentūrai LETA šodien uzsvēra, ka viņam patlaban neesot nekādu paziņojumu, ar kuriem būtu jānāk klajā publiskajā telpā. Viņš ar interesi vērojot notiekošo politikā, vienlaikus piebilstot, ka "arī iepriekš bija ļoti dažādas runas".

Kā vakar vēstīja "Panorāma", neoficiāli minētais iespējamais Rīgas mēra amata kandidāts, pašreizējais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts no kandidēšanas atteicies. Tāpēc partijā tiekot pieļauts, ka mēra amata kandidāts varētu arī nebūt RP biedrs, un esot vēlme pierunāt Bondaru.

Lai gan RP valde un dome pieņēmušas lēmumu neveidot kopīgu sarakstu ar partiju "Vienotība" startam Rīgas domes vēlēšanās, partijas līderis Valdis Zatlers šādu iespēju neizslēdz.

RP vēl nav izvirzījusi savu kandidātu Rīgas mēra amatam, savukārt "Vienotības" kandidāte šim amatam ir Sarmīte Ēlerte, bet nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK - Baiba Broka.

Pašvaldību vēlēšanas notiks šogad 1.jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas