Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Repše: 2010.gada budžeta apjoms būs par miljardu mazāks

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lelle
L
Taukmūļu politika: galvenais lai sanāk pašiem sev, deputatiem un savai rodņai, kura izkārtota pa visādam nevajadzīgām valsts institūcijām un turpina parazitēt...pārējie lai sprāgsts nost. Tautai ar steigu jāceļas un jaiet ielās, ja negrib apmirt!!!
ok
o
jaunā valdība strādā, vēl jātiek vaļā no vecās koalīcijas partijām nākamajās vēlēšanās, tad būs cerība, ka kaut kāds tiesiskums parādīsies pēc nebeidzamajiem kukuļņēmēju, meistarotāju gadiem.
cits
c
bez nodokļu reformas tāpat nekas nemainīsies - uzņēmumi turpinās bankrotēt, darba spēks un inteliģence (zinātnieki, speciālisti, radošie, studenti) turpinās izbraukt no valsts. Vakar KNL TV varēja redzēt kā visi, izņemot Štokenbergu muldēja, ka vai ausis kust. Beigās kad aizgāja ruan apr 2010. gadu - rimševics izspieda ,ka .. kungi .. par to arī vajadzēja runāt ka nākošgad - "pēc bedres dibena" ir vēl viens "dibens" - 20% kritums ... redzams, ka pašreizējāSaeima nav spējīga veikt nepieciešamās reformas - sponsoru, savstarpējās šantāžas, sagrozītā pasaules uzskata un personīgā stulbuma dēl.
čalis> bēdīgi
č
Vai esi Kargins vai Krasovickis, ka Tevi apmierina āja Godmaņa neko labu valstij nedarītāja valdība, bet varbūt naudas šķērdētāja Kalvīša valdība bija labāka, kaut tā valsti vadīja jau kādus 3 gadus oficiāli, bet tagad tēpisti ir tikai aiz muguras JL un JL visu laiku jārēķinās ar tiem, kuri dveš ausī, bet lēmumus JL nevar vienkārši pieņemt matemātisku apsvērumu dēļ( 14 balsis saeimā).
beta
b
Tā vietā JL valdība tikai griež sociālos pabalstus, bet valsts pārvaldē neko nereformē. -------------------------------- Nu ka tad lai reformē, ja Jaunajam Laikam ir tikai 3 ministru balsis kabinetā? Nu, ja, Dombrovskis arī. Lai kā man tas nepatiktu, esmu spiesta atzīt, ka Jaunais Laiks dara vienīgo iespējamo, lai situāciju noturētu rāmjos, iet uz kompromisu ar TP un brandžu, mēginot nekāda gadījumā nepārkāpt savas "sarkanās līnijas", bet izplēst Latvijai tik nepieciešamo kredītu. Ir vēl cits variants (kuru neizslēdzu!). Kaut kādu pašnāvniecisku tieksmju vadīti (ja nav man, lai nav nevienam!) TP var gāzt valdību, nogrūst vainu uz Jauno Laiku, ko arī tagad visādi mēgina kompromitēt, līdz ar to kredīta nebūs, tad gan valstī sāksies haoss!!! Pie patreizējā Saeimas sastāva nekādas ātras reformas izdarīt nevar, jo 1/ valsts aparāts vispār ir ļoti smaga struktūra, - lēmumprojekti jāsagatavo, tad komisijās jāizdiskute, tad 3 lasījumos (kam likumos nav noteikti nekādi termiņi) jāpieņem Saeimā, tad prezidentam jāizsludina. Sai posmā jebkura partija var bezgalīgi vilcināt laiku, iesniedzot bezjēdzīgus priekšlikumus, kas atkal un atkal jaizdiskutē... 2/ lai pieņemtu MK noteikumus, jau teicu, Jaunajam Laikam ir 4 balsis no 15 . Nu kā viņi var uzlekt augstāk par savu pakaļu??? Gribi pozitīvas izmaiņas - balso par Jauno Laiku, lai viņi jūt tautas atbalstu, līdz ar to lai var drošāk rīkoties!
Bēdīgi
B
Bēdīgi, ka mums ir finanšu ministrs, kas pat neapjēdz, ka arī valsts budžeta naudu var izlietot kam citam nekā tikai patēriņam. Konkrētāk - infrastruktūras attīstībai, kas ir it īpaši aktuāli novadu reformas kontekstā. Tā vietā JL valdība tikai griež sociālos pabalstus, bet valsts pārvaldē neko nereformē. Īpaši pārsteidza vakardienas balsojums KNL raidījumā, saskaņā ar kuru 77% balsotāju uzskata, ka šī valdība dara vairāk par Godmaņa valdību. Kurā vietā, izņemot pabalstu apcirpšanu?!?
izbijis valsts patriots
i
Tā vecā politika ir jālauž.. Vienalga kuras partijas atbalstītāji mēs tagad nebūtu. Nevienam tagad nav jāsaprot k;a darbojas vecā ,bet ir jāveido pilnīgi jauna ,GODĪGĀKA. Vienreiz jāsaprot ka politika un bizness nav viens un tas pats. Pat tad būs visādu afēru mēģinājumi,tāpēc tie jāsamazina līdz minimumam. Ja nē tad Latvija jau nepazudīs,tikai nabadzības paraugs eiropā gan varam kļūt. jāpadoma .un jāizdara tā lai par mums nesmietos,jo ir anegdotes par krieviem ,būs par latviešiem,tāpēc nejokosimies.
jautājums
j
Mes vairs īsti nevaram atļauties sabalsot kaut kādus jaunos spēkus, kam paies pietiekami ilgs laiks, līdz viņi sapratīs, kā darbojas Latvijas politiskā mašīna... ----------------------------------------------- ------------------------------------------------------------ ---------------------- Kāpēc nevaram sabalsot jaunus spēkus? Kā reiz tagad ir īstais laiks ! Valsts bankrotā, ekonomika drupās, tautsaimniecība gruvešos...Sabojāt jau vairs neko nevar ! Lai nāk jauni spēki un mēģina ! Vecie , vismaz man, ir apnikuši...
mērglis
m
tie kuri te dikti sašuumeejušies par miljarda nocirtienu no budžeta ir vai nu taadi kuri dziivo uz budžeta reeķina , vai arii taadi kuri no taa neko nesaprot , šis miljards, peec vakardien dzirdeetaa raidiijumaa kas notiek Latvijaa , ir pieaudzeets divu gadu laikaa , tas ir uz vecaas kliķes ar virtuozo ekonomistu Kalviiti priekšgalaa , reeķina , proti uzņeema trekno gadu oborotus, noceertot miljardu mees nenonaakam pirmskara liimenii mees tikai nostaajamies 2006 .gada liimenii , taa parastiem ļaudiim nav traģeedija , bet ministriju un politbiroju ( katraa partijaa taads ir un barojaas uz valsts reeķina , kas tad ir taas politizeetaas padomes) triis un vairaakkaartiigaas dubleešanaas instituucijas , ja taas breec , tad saprotams kaapeec , jo visas liidz peedeejai likvideejamas , uztureet tos vienkaarši nav naudas , nemaz nav jaabriinaas , ka ekonoomikas sildiišanas uzsaakšana prognozee varbuut no gada beigaam , lai kautkaada kustiiba saaktos izejot cauri šim monstram ir jaapaiet laikam , muusu birokraatiskaa mašineerija var liidzinaaties Austroungaarijas impeerijas birokraatijas mašiinai , ja ne vairaak ....
cits
c
tas ir par 20% !!! vel mazak n ota kas palicis pari sogad - kopuma pa 2 gadiem gadriz 40% !!!! TA IR KATASTROFA, kas lidzinas karadarbibas sekam. Arkartas velesans ir vieniga izeja. Pimeres Islande, kas aiztrieca savu veco politisko kolciciju un nomanija pret jaunu.
Izbijis valsts patriots
I
Lai veicas Repšem ,jo viedokļos vienotības nava. Pagaidīsim alabāk ar ko beigsies šī jezga ar budžeta samazinājumu..Vēl nekāds krasais pagriezien uz labo pusinava.
beta
b
Muld Bičevskis. Taisnība gan Repšem, gan Rimševicam. Tikai Repše, atšķirībā no Rimševica saprot, ka šogad to vairs izdarīt nav iespējams. Tātad velākais nakošgad. Repšes scenarijs ir optimālākais, jo Rimšēvics grib iet pāri līķiem, lai ieviestu eiro un attaisnotu savu bezjēdzīgo eksistenci. Bez miljarda nogriešanas jau šogad, 2012. gadā tas neizdosies. Repšem kā izskatās, galvenais, mēgināt saglābt valsti. Isti neticu, ka izdosies, bet no sirds to novēlu.
zintis
z
LBprezidents lai paskaita tos tuukstosus,ko izmaksaajis saviem darbiniekiem pagaajusaa gadaa preemijaas,daziem pat 4x.Summa paarsniedz 100.000-un taa pa visaam augstajaam valsts iestaadeem arii salasiisiet to 1 miljardu.Un kaa ir ar LB un PAREX bankas nopelniitajiem procentiem,kur tie paliek,taas tacu tagad ir valsts bankas! Veel jautaajum juristiem.Kaapeec nesauca pie etbildiibas abus Parex bankas vadonus par bankas novesanu liidz bankrotam ,vini kaa dziivoja cepuri kuldami,taa to dara veel jo projaam,bet mees ar saviem nodokliemm censamies so ,,TITAANIKU,,notureet uz uudens.Gaidu skaidru atbildi uz siem jautaajumiem tuvaakajaa laikaa ,,DIENAS,,slejaas!!!!!!!!
vecais-2
v
FM valsts sekretārs Bičevskis šodien Latvijas avīzē saka, ka budžets par miljardu jāsamazina 3gados! Marsietim jāsamazina 2010.gadā. Rimševics vakar KNL raidījumā teica, ka to miljardu jāsāk griest nost vēl ātrāk. KURŠ TE MULD? Vai nevar "lielie gudrinieki" vismaz savā starpā sarunāt!?, un netracināt tautu katru dienu.
beta
b
Godīgi sakot, neredzu reālu iespēju Latvijai izķepuroties, jo pēdējos gados notikušas neatgriezeniskas izmaiņas Latvijas tautsaimniecībā. Var tikai minēt muļķības dēļ vai apzināti. Mana versija ir, ka aiz alkatības, kas apvieno abas iepriekāš minētās. 1/ ir krietni iznīcināta razošana, kura bija nodarbināta liela daļa iedzīvotāju, 2/ atbrīvojušies darbinieki un magistrantūras beigušie jaunieši aizgāja uz valsts pārvaldi, kur sacēla algas . Ja tagad saīsina valsts pārvaldi (un tas jādara!), kur lai tie klerki vairumā, kas neko lāga neprot, liekas? Ražošanu stimulēt nevaram, jo dzīvojam no aizlienētiem līdzekļiem, un maksātājs dirigē orķestri... Faktiski Repše patreiz dara vienīgi logisko - samazina izdevumus, mēgina kaut kā ieņēmumus pārdalīt par labu uzņēmējdarbībai, bet vai ar to pietiks??? Pie tam ņemot vērā, ka līdzi kā akmens kaklā un bumba pie kājas ir TP un parējā izsaimniekotāju brandža... Vienīgais, ko patreiz varam visi kopā darīt, ir izprast situāciju, mēginat parūpeties katrs par sevi un saviem tuvakajiem, un vēlēsanās balsot par Jauno Laiku. Mes vairs īsti nevaram atļauties sabalsot kaut kādus jaunos spēkus, kam paies pietiekami ilgs laiks, līdz viņi sapratīs, kā darbojas Latvijas politiskā mašīna...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOSKATIES VIDEO

"Kas notiek Latvijā?" video var noskatīties šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas