Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Repše: progresīvais nodoklis nav nevienā Baltijas valstī

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) patlaban neredz iespēju Latvijā ieviest progresīvo ienākuma nodokli, aģentūru LETA informēja ministra preses pārstāvis Aleksis Jarockis.

Progresīvais nodoklis neesot nevienā Baltijas valstī, tāpēc privāto uzņēmumu īpašnieki savu uzņēmumu var pārreģistrēt uz Igauniju vai Lietuvu, uzskata ministrs. Savukārt Latvijas atalgojuma sistēma ir tāda, ka nepieciešamais slieksnis, lai iegūtu nepieciešamo fiskālo ieguvumu, būtu jānosaka salīdzinoši zems un attiektos uz daudzu ienākumiem. Jau vasarā Finanšu ministrija piedāvāja progresīvo nodokli un tas tika noraidīts.

Starptautiskie aizdevēji iebilst pret ar iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) neapliekamā minimuma samazināšanai un tā vietā piedāvā ieviest progresīvo nodokli. To otrdien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē paziņojis Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL), vēsta db.lv.

Tomēr valdība šādu iespēju šobrīd neplāno izskatīt un nākamgad progresīvais ienākuma nodoklis netiks ieviests, Diena.lv uzsver premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Jau ziņojām, ka vakar budžeta projekts nonācis līdz Saeimai.

Savukārt finanšu ministrs Einars Repše (JL) pieļāva, ka uz 2.lasījumu nākamā gada budžeta izdevumi var tikt samazināti vēl būtiskāk. "Budžets nekādā gadījumā netiks mīkstināts," par finanšu ministra Einara Repšes teikto vēsta LETA.

Valdības atbalstītais budžeta ieņēmumu palielināšanas modelis paredz no nākamā gada 1. janvāra no 35 Ls līdz 25 Ls mēnesī samazināt ar IIN neapliekamo minimumu strādājošajiem, kā arī no 63 Ls līdz 25 Ls mēnesī samazināt neapliekamo minimumu par apgādībā esošām personām.


(papildināta ar 1. un 2.rindkopu)




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas