Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Repši Latvijas attīstībai vadībā nomaina Juris Pūce

Partijas Latvijas attīstībai vadītāja amatā Eināru Repši sestdien nomainījis Juris Pūce, tā sestdien kongresā nobalsoja vairums klātesošo delegātu.

Partija, kurai neveicās šogad notikušajās Eiropas Parlamenta un 12.Saeimas vēlēšanās, nolēmusi paplašināt savu darbības profilu. Partija, kas līdz šim fokusējās uz uzņēmējiem un veselības nozares modeļa maiņu, savu idejisko plānu pilnveidos uz plašāku labējas partijas redzējumu, Dienai pastāstīja viens no partijas veidotājiem Edgars Jaunups.

Līdzšinējais partijas ģenerālsekretārs Pūce, kļūstot par partijas vadītāju uzsvēra, ka ir izvērtētas kļūdas, kāpēc neveicās vēlēšanās, kaut gan eksperti atzinuši, ka partijas programma pirms 12.Saeimas vēlēšanām bijusi profesionālākā. Priekšvēlēšanu partiju slavēja arī Repše. Partija kļūdījusies priekšvēlēšanu aģitācijas procesā, turklāt nav bijusi pietiekami atvērta jaunu biedru uzņemšanai. Tāpat pašreizējai koalīcijai izdevies mobilizēt vēlētājus, par argumentu izmantojot ārējo drošības apdraudējumus. Savukārt turpmākajos gados partijas biedri nedrīkst snaust, tai aktīvi jāiesaistās gan alternatīvu likumdošanas iniciatīvu izstrādē, gan piedaloties protesta pasākumos.

"Mēs nācām ar citu pieeju – nesolījām daudz, bet konkrēti. Nebaidījāmies piedāvāt nozīmīgas reformas, tādas, kādas Latvijā jau sen ir nepieciešamas. Vispārēju apdrošināšanu veselības aprūpē, izglītības sistēmas pārveide, investīciju veicināšanas programma, kas ietver saprātīgu nodokļu režīmu un atbalsta pasākumus – tie bija tikai daži no mūsu piedāvājumiem. Mūsu programmu eksperti atzina par labāko. Mums bija lielisks kandidātu saraksts – daudzi spēcīgi kandidāti, kuru dalība valsts politiskajos procesos būtu liels ieguvums Latvijai," teica Pūce.

Viņš uzsvēra, ka gada laikā Latvijas Attīstībai biedriem jāspēj katram atrast viens cilvēks, kurš pievienosies un aktīvi darbosies partijā, savukārt tālākā nākotnē biedru skaitam jāpieaug līdz 1000. Tāpat Pūce uzsvēra, ka partijai jāpilnveido reģionālais pārklājums,

Savukārt līdzšinējais partijas vadītājs Repše skaidroja, ka no partijas vadības nolēmis aiziet pats. Viņš uzsvēra, ka līdz šim politikā ievedis daudzus jaunus cilvēkus un arī Latvijas Attīstībai būtu labāk, ja tās valdē un vadītāja krēslā nonāks jauni cilvēki.

Repše uzrunā neiztika bez kritikas pašreizējai valdībai un Saeimai. Viņaprāt, izskatās, ka labākajā gadījumā viss paliks pa vecam, bet sliktākajā gadījumā - kļūs vēl sliktāk.

"Problēmas ekonomikā, veselības aprūpē un izglītībā pašas no sevis nerisināsies. Patlaban valdības un Saeimas darbā nekas neliecina, ka tiks uzklausīts ekspertu un ekonomistu viedoklis par nepieciešamību samazināt nodokļus darbam, kā arī atgriezt vecajās sliedēs mikrouzņēmumu likumu un ar to saistītos nodokļus. Gluži otrādi, jau tiek nopietni runāts par kārtējo nodokļu palielināšanu, tajā skaitā valdība grasās palielināt nodokļus darbam," sacīja Repše.

Viņš arī uzsvēra, ka patlaban valdības un Saeimas darbā nekas neliecinot, ka tiks reformēta veselības aprūpes sistēma un beidzot atrisināts jautājums par veselības aprūpes darbinieku atalgojumu, kā arī nekas neliecina, ka tiks atrisinātas izglītības darbinieku atalgojuma problēmas, un ka tiks būtiski uzlabota mūsu bērniem pieejamās izglītības kvalitāte.

Pūce par partijas nākotni uzsvēra, ka jāvairo biedru skaits, nākamā gada laikā katram Latvijas Attīstībai biedram atrodot vienu cilvēku, kurš pievienosies partijai, savukārt tālākā nākotnē partijas biedru pulkam jāsasniedz 1000. Lai tas notiktu, jāpaplašina reģionālais pārklājums. Jāturpina strādāt aktīvi, iesniedzot likumdošanas iniciatīvas, rīkojot piketus un protesta pasākumus.

Ar jaunā manifesta pieņemšanu Latvijas attīstībai definējusi sevi kā labēju, liberālu partiju, kas ciena un novērtē katra cilvēka brīvību un vienādu attieksmi pret visu cilvēku interesēm, neatkarīgi no tautības, rases, dzimuma, seksuālās orientācijas, reliģiskās pārliecības vai fizisko un garīgo spēju līmeņa.

Pūce ieguvis jurista profesionālo kvalifikāciju un maģistra grādu Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē un maģistra grādu vadības zinātnē Ekonomikas un vadības fakultātē. No 2001. Līdz 2010. gadam bijis Latvijas Universitātes senators un kopš 2007. gada ir arī pasniedzējs Latvijas Universitātē. No 2010. līdz 2013. gadam bijis Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs. Ir nodibinājuma Latvijas Universitātes fonds valdes loceklis, vairāku zinātnisku publikāciju un pētījumu līdzautors. 

Jau vēstīts, ka Latvijas attīstībai 12.Saeimas vēlēšanās ieguva vien 0,89% vēlētāju balsu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas