Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Rīgas satiksme plāno iegādāties 150 jaunus autobusus un 120 trolejbusus

Pašvaldības SIA Rīgas satiksme, īstenojot ilgtermiņa sabiedriskā transporta attīstības plānus, paredzējusi šogad turpināt investīciju projektus, tostarp sākt iepirkuma procedūru jaunu autobusu un trolejbusu iegādei.

Rīgas satiksmes valdes priekšsēdētāja Leona Bemhena sagatavotajā ziņojumā par uzņēmuma attīstības stratēģiju 2011.gadam un darbības plānu tās īstenošanai minēts, ka ritošā sastāva atjaunošanas nolūkos paredzēts iegādāties 120 jaunu trīsasu savienoto zemās grīdas trolejbusus un 150 autobusus.

SIA Rīgas satiksme preses sekretārs Viktors Zaķis pastāstīja, ka jauni pasažieru autobusi tiks iepirkti, lai nomainītu vecos autobusus, kas kalpo kopš 1997. gada. 

Pēc Zaķa teiktā, visticamāk, tie būšot Daimler ražotie Mercedes Benz autobusi, par kuriem sākta skandalozā starptautiskā kukuļošanas lieta saistībā ar Rīgas domes amatpersonu piekukuļošanu. Saskaņā ar autobusu dokumentāciju šos transportlīdzekļus paredzēts ekspluatēt līdz desmit gadiem.

Preses sekretārs norādīja - lai arī iepirkuma konkursu paredzēts izsludināt jau šogad, visticamāk, līdz autobusu un trolejbusu iepirkšanai un nogādāšanai Rīgā paies pāris gadu.

Savukārt jaunus trolejbusus paredzēts iegādāties, jo 25% pašreizējo Rīgas trolejbusu ir vairākus desmitus gadu veci - vēl no padomju laikiem.

Turpinot investīciju projektus, šogad Rīgas satiksme arī plāno nodot ekspluatācijā 20 zemās grīdas tramvajus, veikt infrastruktūras modernizāciju zemās grīdas tramvaja ieviešanai - sliežu ceļu, vilces apakšstaciju, kontakttīkla, kabeļtīkla, civilās būvniecības, luksoforu, satiksmes vadības centra, park&ride sistēmas, pieturvietu modernizācijai un depo Brīvības ielā modernizācijai, lai to pielāgotu zemās grīdas tramvajiem.

Tāpat esot plānots turpināt attīstīt vienoto elektronisko norēķinu sistēmu par sabiedriskā transporta pakalpojumu izmantošanu, attīstīt autostāvvietu infrastruktūras un apmaksas sistēmu, izmantojot bezskaidras naudas norēķinu.

Pašreizējos ilgtermiņa aizņēmumu pamatsummas atmaksai Rīgas satiksme 2011.gadā plāno izlietot 15,3 miljonus latu. Procentu maksājumiem ik gadu uzņēmums izlieto aptuveni trīs līdz piecus miljonus latu. Saskaņā ar noslēgtajiem aizdevuma līgumiem un piešķirto kredītu atmaksas grafikiem investīciju projektu realizācijai prognozēts, ka palielināsies izdevumi procentu maksājumiem par 0,8 miljoniem latu.

Ņemot vērā, ka budžets 2011.gadam plānots ar deficītu, Rīgas satiksme varētu nespēt nodrošināt vienu no kredītiestādes nosacījumiem par aizdevumu piešķiršanu, un pastāv risks, ka bankas var paaugstināt procentu likmes par jau izsniegtajiem kredītiem, līdz ar to vēl vairāk pasliktinot uzņēmuma finansiālo stāvokli, norādīts Rīgas satiksmes šī gada budžeta dokumentācijā.

Lai īstenotu Rīgas pilsētas elektrotransporta attīstības koncepciju 2004.-2018. gadam un Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta attīstības koncepciju 2005.-2018. gadam, šogad uzņēmuma budžetā paredzēts realizēt investīcijas projektu 54 miljonu latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas