Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rimšēvičs: Konsolidācija 2012.gadā varētu būt 100 - 110 miljoni latu

Ja 2012.gada budžeta konsolidācija tiks veikta ātri un bez nodokļu paaugstināšanas, tās apjoms varētu būt 100 - 110 miljoni latu, šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru žurnālistiem sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Tomēr, ja Latvija izvēlēsies celt nodokļus, konsolidācija var notikt jau iepriekš minēto 180 miljonu latu apmērā.

"Ir divi dažādi konsolidācijas veidi. Viens ir mokošais, ilgais, neskaidrais ar nodokļu celšanu, kā rezultātā nebūtu jābrīnās, ja beigu beigās būtu jākonsolidē 180 [miljoni latu]," skaidroja Rimšēvičs.

Otrais konsolidācijas ceļš ir ātrāks, visām partijām skaidri pasakot, ka uzņēmēji var rēķināties ar to, ka nodokļi netiks paaugstināti. Šādi budžets tiek konsolidēts ātri un strauji, vienojoties, ka tā ir valsts iespēja vienreiz un pār visām reizēm noslēgt konsolidācijas posmu. Tādā gadījumā konsolidācija varētu būt 100 - 110 miljoni latu, norādīja Latvijas Bankas prezidents.

Amatpersona atzina, ka priekšvēlēšanu laiks jau ir atstājis iespaidu uz pašreizējo valdības darbu, veidojot nākamā gada budžetu.

Šodien ar prezidentu Rimšēvičs pārrunāja jautājumus par šī gada budžeta izpildi, inflācijas rādītājiem un 2012.gada budžetu.

Kā ziņots, iepriekš Latvijas Banka norādīja, ka nākamā gada valsts budžeta konsolidācijai nepieciešamais apmērs sākotnēji lēsto vismaz 150 miljonu latu vietā varētu būt no 110 līdz 130 miljoniem latu. Šādu prognozi kā reālu vēlāk atzina arī premjers Valdis Dombrovskis (V), piebilstot, ka precīzāki dati būs pieejami augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas