Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Roze blogo: esmu par akciju Doma laukumā

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze pirms piektdien pēcpusdienā gaidāmās protesta akcijas, kurā zemnieki dalīs pienu par velti, lai protestētu arī pret valdības nespēju atbalstīt piena nozari Latvijā, paziņojis: “Esmu par šo akciju Doma laukumā.” Ministrs savu viedokli par piena akciju publicējis savā blogā Zemkopības ministrijas mājas lapā. Tajā akcijas dalībniekiem viņš pārmet nevēlēšanos ieklausīties un risināt dialogu. Viņš arī norāda, ka akcijai ir "aizkulišu" organizētāji Saeimā.

Roze uzskata, ka ministrija ir darījusi visu savas kompetences ietvaros, lai risinātu ne tikai piena, bet jebkuras nozares problēmas. “Arī piena nozare nav nekāds izņēmums. Taču, kā zināms, sarunai vienmēr ir vajadzīgi vismaz divi cilvēki. Nevar būt tā, ka viens runā, argumentē, izsaka savu viedokli, bet otrs – tikai izvirza neizpildāmas prasības vai, piemēram, uzreiz pēc sarunas publiski pauž pavisam pretēju viedokli nekā tikko izrunāts,” norāda zemkopības ministrs.

M.Roze norāda, ka ministrija nevar iejaukties biznesā, kas skar piena iepirkuma cenas un piena cenas veikalos. Kā zināms, viens no protesta cēloņiem ir zemās piena iepirkuma cenas, savukārt veikalos piena cena ir daudzas reizes lielāka.

Zemkopības ministrs arī norāda, ka piektdienas protesta akcija ir melnais pr. “Diemžēl jāatzīst, ka viens otrs aizkulišu organizētājs patiešām meklējams dažu (šoreiz nesauksim vārdā) Saeimas kabinetu iemītnieku vidū. Žēl tikai, ka šāds melnais PR grauj visu, kas paveikts labs, grauj to pozitīvo, kas panākts zemkopības nozarē kopumā,” raksta ministrs.

M.Roze atbalsta akciju, jo tās mērķis ir panākt Eiropas Savienības atbalsta maksājumu izlīdzināšanu visām valstīm, lai protestētu pret iepirkuma un piena pārdošanas cenām, kā arī, “ja šīs akcijas mērķis ir piespiest valdību aktīvāk rīkoties piena ražotāju aizstāvībai, tad arī šeit es esmu par, jo vairāk tāpēc, ka ministrija jau ir pieņēmusi vairākus atbalsta lēmumus”.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas