Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Šadurskim kļūstot par Saeimas deputātu, viņa vietu domē ieņems Ikstens

Rīgas domes deputātam Kārlim Šadurskim (JV) kļūstot par Saeimas deputātu, viņa vietu domē ieņems partijas Vienotība ārlietu sekretārs, Rīgas domes Jaunās vienotības frakcijas referents Edgars Ikstens (JV), noskaidroja aģentūra LETA.

Pēc Šadurska sarakstā kā nākamais uz Rīgas domes deputāta mandātu ir jūnijā Ropažu novada domē ievēlētais Hosams Abu Meri (JV), tomēr viņš aģentūrai LETA apliecināja, ka nepieņems šo mandātu.

Politiķis akcentēja, ka pirms gada Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās viņu atbalstījis salīdzinoši liels cilvēku skaits, savukārt pirms četriem mēnešiem pašvaldību vēlēšanās viņš ievēlēts Ropažu novada domē, kurā viņš vēlas palikt.

Abu Meri uzsvēra, ka, ja viņš nebūtu iesaistīts Ropažu novada darbā, tad noteikti pieņemtu Rīgas domes deputāta mandātu. Viņš arī atzīmēja, ka Ikstens ir jauns un aktīvs cilvēks, kurš noteikti Rīgas labā paveiks daudz.

Ikstens atrodas sarakstā aiz Abu Meri, un viņš aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir gatavs uzņemties Rīgas domes deputāta pienākumus.

Vienlaikus Šadurskis ir "Jaunās vienotības" Rīgas domes frakcijas vadītājs, un kā nākamais šī amata kandidāts varētu būt deputāts Olafs Pulks. Tomēr viņš sarunā ar aģentūru LETA norādīja, ka frakcija vēl nav pieņēmusi lēmumu par nākamo frakcijas vadītāju. Viņš teica, ka jāsagaida, kad Šadurskis oficiāli tiks apstiprināts par Saeimas deputātu, un tad Rīgas domes deputāti no "Jaunās vienotības" frakcijas varēs pieņemt lēmumu par nākamo frakcijas vadītāju.

Kā ziņots, ņemot vērā, ka 14.oktobrī mūžībā devās Saeimas deputāts, ilggadējs diplomāts un politiķis Ojārs Ēriks Kalniņš (JV), viņa mandātu aizpildīs Šadurskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas