Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Saeima lems par ministru padomnieku algu paaugstināšanu

Saeima ceturtdien lems par izmaiņām premjera padomnieku, kā arī ministru, valsts konsultatīvo amatpersonu un darbinieku atalgojumos. Grozījumi paredz, ka daļai amatpersonu atalgojums vidēji palielināsies par 500 latiem, bet citiem tiks samazināts.

Likuma normas pieņemšanu neiespaidojot fakts, ka līdz pašreizējās valdības un Saeimas sasaukuma beigām palikušas tikai nepilnas trīs nedēļas. “Tās nav pēdējā mirkļa izmaiņas, jo darbs pie grozījumiem valsts pārvaldes un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā norit jau aptuveni pusgadu. Valsts kanceleja tos veic Ministru kabineta uzdevumā un tiem ir juridisks pamatojums,” Dienai skaidroja Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane.

“Likuma normas galvenā doma ir izveidot vienotu darba samaksas sistēmu gan valdības konsultatīvo amatpersonu, gan arī valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atalgojumiem. Piemēram, patlaban ministru padomnieku alga nedrīkst pārsniegt Ministru kabineta locekļa atalgojumu:  ja premjera alga ir 1908 lati, tad viņiem – 1145 lati. Pilnveidojot valsts un pašvaldību amatu katalogu, šogad šajā jomā jau tika ieviesta vienota darba samaksas sistēma, kura ļauj izvērtēt amatu veicamo pienākumu sarežģītību, atbildību un atbilstību vadības funkcijai. Taču patlaban ir izveidojusies interesanta sitācija - pašvaldību konsultatīvajām amatpersonām darba samaksa ir lielāka nekā ministru padomniekiem,” tā Dienai skaidroja Valsts kancelejas Politikas koordinācijas departamenta vadītāja Rudīte Osvalde. Viņa uzskata, ka grozījumi tiks pieņemti.

“Premjera darba samaksu šī likuma norma neskar. Savukārt gan premjera padomnieku, kā arī ministru, valsts konsultatīvo amatpersonu un darbinieku ik mēneša atalgojums varētu mainīties 500 latu robežās,” precizē R. Osvalde.

“Likuma pārejas normā pašreizējais ierobežojums ir zaudējis aktualitāti, jo minētā norma 2009.gadā tika izveidota kā pagaidu regulējums līdz vienotās darba samaksas sistēmas ieviešanai. Saglabājot minēto normu likumā un attiecinot to arī uz 2011.gadu, tad netiktu nodrošināti līdzvērtīgi nosacījumi valsts un pašvaldību institūciju darbinieku atlīdzības noteikšanā. Tādējādi, piemēram, Ministru prezidenta biroja vadītājs saņemtu par 450 latiem mazāk nekā pašvaldības domes priekšsēdētāja biroja vadītājs,” Dienai stāstīja premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas