Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Saeimas vēlēšanu kandidātu saraksta publiskošana radījusi spriedzi ZZS

Ziņu aģentūrā LETA ceturtdien publicētā informācija par ZZS sarakstu līderiem 10. Saeimas vēlēšanās ir radījusi spriedzi partijā, Dienai sacīja ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, norādot, ka «tā ir pa kaktiem sagrābstīta informācija, jo nekāds lēmums vēl nav pieņemts». Viņš pauda uztraukumu, ka partijas nodaļās šī ziņa tiekot uztverta kā «augšās» apstiprināts lēmums, kas būtu pieņemts, apejot nodaļas.

Aģentūras LETA publiskotajā sarakstā kā iespējamie kandidātu saraksta līderi vēlēšanās ir minēti: Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze — Kurzemē, A. Brigmanis — Zemgalē, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs — Vidzemē, vides ministrs Raimonds Vējonis — Latgalē. Kandidātu saraksta galvgalī ir nosaukts arī bijušais Augstākās padomes deputāts Andris Bērziņš, Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka, kā arī svarcēlājs Viktors Ščerbatihs. LETA arī ziņo — ja Saeima būtu skatījusi un pieņēmusi izmaiņas Saeimas vēlēšanu likumā, kas dotu iespēju pašvaldību deputātiem izvēlēties, vai palikt pašvaldībā, vai strādāt Saeimā, tad Rīgas saraksta līderis varētu būt Ventspils mērs Aivars Lembergs.

A.Brigmanis teica, ka ZZS vadība neesot sniegusi medijiem nekādu informāciju par kandidātiem Saeimas vēlēšanās, jo galīgais lēmums vēl neesot pieņemts, un arī viņš pats vēl neesot izšķīries, kurā vēlēšanu apgabalā kandidēt. A. Brigmanis sola «nopietnas sankcijas» tiem, kas izplatot šādas ziņas. Taču no ZZS līdera teiktā bija noprotams, ka viņš plāno sodīt ne jau žurnālistus, kas ieguvuši informāciju,  ko partija vēl nebija plānojusi publiskot, bet gan tos, kas pirms laika to izpauduši.

ZZS frakcijas vadītājs A. Brigmanis arī atzina, ka daļa ziņu aģentūras sarakstā publicētie cilvēki arī varētu būt kandidātu sarakstā. Tajā pašā laikā, piemēram, pret Jāni Klaužu Latgales reģiona cilvēkiem esot iebildumi un viņa iekļaušanu sarakstā reģiona nodaļās neatbalsta. Saeimas deputāts J. Klaužs ir izstājies no Tautas partijas, bet turpina strādā TP Saeimas frakcijā, vienlaikus interesējoties par iespējām startēt vēlēšanās no kādas citas partijas. Viņš ir izrādījis interesi arī par ZZS.


(precizēts apgabals, no kura varētu kandidēt J. Dūklavs)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas