Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Samazinās mūziķu skaitu valsts finansētajos orķestros

Lai samazinātā  finansējuma apstākļos šajā gadā nodrošinātu valsts finansēto koncertorganizāciju darbību, tās ir veikušas  izdevumu samazinājumu atalgojumā par 25% - 30%, kā arī orķestriem būs jāveic mūziķu skaita optimizācija, informē Kultūras ministrija. Pēc koncertorganizāciju vadītāju sniegtā  informācijas par to darbības turpināšanu samazinātā finansējuma apstākļos ministrija paudusi viedokli, ka valsts finansēto  koncertorganizāciju, tajā skaitā orķestru, skaits  šobrīd ir optimāls.

Saskaņā ar valsts finansējuma samazinājumu 2009.gadā, kā arī 2010.gada budžeta prognozi, valsts nākamajā gadā varēs apmaksāt  90 ( līdz šim 102) mūziķu darba vietas Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī,  27 (līdz šim 34) mūziķu darba vietas valsts kamerorķestrī „Sinfonietta Rīga” un  65 (līdz šim 85) mūziķu darba vietas Liepājas Simfoniskajā orķestrī.

KM veiktie aprēķini rāda, ka samazinātais mūziķu skaits orķestros būtiski neietekmēs to darbību, un minētās koncertorganizācijas kā līdz šim turpinās nodrošināt kvalitatīvu mūzikas pakalpojumu sniegšanu visā Latvijā.

2009.gadā  Kultūras ministrija finansē VSIA „Latvijas Koncerti”, VSIA „Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris”, valsts kamerorķestri „Sinfonietta Rīga”, VSIA „Valsts Akadēmiskais koris  „Latvija””, VSIA „Kremerata Baltica”, pašvaldības iestādi „Liepājas Simfoniskais orķestris”, Ziemeļvidzemes kameransambli Valkā un Vidzemes kamerorķestri Cēsīs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas