Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra amatam virza Olšteinu

Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra amatam Netkarīgo deputātu grupa virza Klāvu Olšteinu. Saskaņā ar valdību veidojošo partiju savstarpējo vienošanos noteikts, ka Neatkarīgo deputātu grupa līdz ar partiju Vienotība, ir uzņēmusies atbildību pār Satiksmes ministriju un ministrijas parlamentārā sekretāra vietu ieņem Neatkarīgo deputātu grupas pārstāvis, portālu Diena.lv informēja Neatkarīgo deputātu grupa.

Deputātu grupa norādīja, ka konceptuāli vienošanās par parlamentārā sekretāra amatu tika panākta iepriekš gan sarunās ar premjeru Valdi Dombrovski, gan ar Satiksmes ministru Aivi Roni.

"Izvērtējot nepieciešamību nodrošināt pilnvērtīgu politisko līdzadbildību pār Satiksmes ministriju, Neatkarīgo deputātu grupa vienojās izvirzīt kandiātu Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra amatam un vienbalsīgi atbalstīja Klāva Olšteina kandidatūru," norāda Neatkarīgo deputātu grupas pārstāve, Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas vadītāja Elīna Siliņa, piebilstot, ka svarīgs kritērijs izvēlei bijusi arī K.Olšteina parlamentārā pieredze.

Stājoties amatā K.Olšteins izvirzījis konkrētus darbus un prioritātes, pie kurām strādās, lai veicinātu Latvijas tranzīta, transporta un loģistikas nozares attīstību un konkurētspēju.

Viņaprāt, Latvijai jau tuvākā nākotnē ir jāpārņem veiksmīgi strādājošais Igaunijas piemērs kravas auto rindu problēmu risināšanā un jāievieš elektroniskā robežšķērsošanas sistēma, tādējādi valsts palielinās savu konkurētspēju starptautiskajos pārvadājumos, piesaistot papildus kravas, un potenciāli nodokļu veidā iegūs papildus vairākus miljonus latu. Pēc K.Olšteina iniciatīvas, pieaicinot nozares ekspertus, jautājums par elektroniskās robežšķērsošanas sistēmas ieviešanu Latvijā jau ir izskatīts Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā un Satiksmes ministrija jau ir uzsākusi darbu pie normatīvo aktu pilnveidošanas šādas sistēmas ieviešanai.

K.Olšteins uzkata, ka būtiska ir nacionālās aviokompānijas airBaltic finansiālās situācijas stabilizācija un attīstības veicināšana. "Aviokompānijas potenciāls ir milzīgs un nepieciešams turpināt tās izaugsmi, lai tieši un netieši atdevi no airBaltic darba jūt arī valsts," norādīja 11.Saeimas deputāts.

Treškārt, viņa prioritāte būs Latvijas dzelzceļa (LDz) izaugsme un kompānijas tarifu politika. "Būtiski panākt skaidru, caurspīdīgu un prognozējamu dzelzceļa tarifu politiku, tādējādi veicinot jaunu tirgus dalībnieku interesi un kravu piesaisti Latvijas tranzīta koridoram. Lai veicinātu LDz modernizāciju un konkurētspēju, jāstrādā pie LDz rentabilitātes rādītāju uzlabošanas," uzskata deputāts.

Kā zināms, K.Olšteins ir ieguvis augstāko izglītību Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē, ir 11. Saeimas deputāts, bijis 10. Saeimas deputāts, strādājis kā Ekonomikas ministra padomnieks, kā arī kā Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas