Laika ziņas
Šodien
Smidzina
Rīgā +22 °C
Smidzina
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

SC gatavi sākt sarunas ar LPP/LC par koalīcijas kodolu

Saskaņas centra, kuram vēlētāju aptaujās prognozēta uzvara Rīgas domes vēlēšanās, mēra kandidāts Nils Ušakovs tiešraidē LTV paziņoja, ka gatavs uzņemties iniciatīvu un sākt sarunas ar Aināra Šlesera vadīto LPP/LC. “Ja mums izdosies veidot koalīcijas kodolu, aicināsim citus,” sacīja N.Ušakovs.   

Uz jautājumu, vai neaicinās citus, ja pietiks šīm partijām vien balsu, N.Ušakovs sacīja, ka uzdevums ir veidot koalīciju, kas pārstāvētu pēc iespējas lielāku rīdzinieku skaitu.

Aģentūra LETA gan citē SC Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Jāni Urbanoviču, kurš sacījis, ka SC nav gatava runāt par koalīcijas modeli nākamajā Rīgas domē pirms oficiālajiem rezultātiem, jo “Latvijas vēlēšanu sistēmā daudz ko var mainīt plusi un mīnusi".

LPP/LC Rīgas mēra kandidāts Ainārs Šlesers LTV tiešraidē sacīja, ka varētu veidot kodolu Rīgas domes koalīcijā, un zināms vienojošs faktors ir arī tas, ka abas šīs partijas ir Saeimas opozīcijā. Kā stratēģisko partneri minot SC, A.Šlesers neizslēdz iespēju runāt arī ar citām partijām.

Pilsoniskās savienības Rīgas mēra kandidāts Ģirts Valdis Kristovskis savas partijas rezultātu vērtēja kā lielisku un uzsvēra, ka PS sabiedrotie ir JL, Sabiedrība citai politikai. Redzam arī iespēju runāt ar LPP/LC un veidot latvisku koalīciju Rīgā, sacīja Ģ.V.Kristovskis, paužot gatavību uzņemties sarunu vadīšanu.  Viņš piedāvā sevi kā mēra kandidātu, tāda bija Ģ.V.Kristovska atbilde uz jautājumu par A.Šleseru kā iespējamo mēra kandidātu.

Jaunā laika Rīgas mēra kandidāts Edgars Jaunups uzskata, ka, ja vēlēšanu rezultāti būs tādi, kādus tos rāda pašreizējās aptaujas, tad tas liecina par “saņemtu pozitīvu mandātu” arī valdības darbam.  JL šobrīd nav ne ar vienu partiju vienojies par to, kāda koalīcija tiks veidota. Ir kaut kādi dabiski partneri, ar kuriem JL strādājis, un tāda arī ir PS, taču šobrīd nav sarunas par koalīcijas kodolu notikušas, lai gan tas ir loģisks ceļš, pa kuru iet pēc rezultātu noskaidrošanās, atzina E.Jaunups. JL ir gatavs strādāt arī ar SC, bet, ja SC un LPP/LC izvēlēsies ceļu, kur koalīcijā pārējiem piedāvās statistu lomu, tad par to nevar būt ne runas. JL būtu ļoti grūti iedomāties atbalstīt A.Šleseru kā Rīgas mēru, lai gan sarunas ar LPP/LC par sadarbību domē netiek izslēgtas. N.Ušakovs kā mērs nav labākā opcija, taču pie rezultātiem, kādus prognozē aptaujas, tas ir izskatāms jautājums.

Tautas partijas (TP) mēra amata kandidāts Andris Ārgalis Dienai pieļāva, ka TP varētu neiekļūt Rīgas domē. Ja tā notiks, viņaprāt, tas neatstās nekādu iespaidu uz partiju un arī viņam pašam neesot jāraizējas par to, ko viņš darīs tālāk, jo darba piedāvājumi būšot. "Es jau neesmu nekāds Puķu Ansis, darba piedāvājumi man būs," teica A.Ārgalis.

Tautas partijas Rīgas mēra kandidāts Andris Ārgalis, LTV vērtējot vēlētāju aptauju rezultātus, sacīja, ka, ja arī deputātu kandidāti neiekļūs domē, partija strādās rīdzinieku labā, gan esot valdībā, gan atbalstot partijas, kas būs pie varas Rīgā. “Esam ļoti  pateicīgi visiem rīdziniekiem, kas balsoja par Tautas partiju,” sacīja A.Ārgalis, atsakoties izvērtēt TP neglaimojošās prognozes. Pie sadrumstalotas labējo partiju skalas, rezultāts ir labs, pat ja TP neiekļūs domē, atzina A.Ārgalis.

LSDSP pārstāvis un Rīgas mēra kandidāts Jānis Dinevičs LTV atzina, ka rezultāts partiju neapmierina. Viņaprāt, pēdējās trijās nedēļās nostrādājusi “naudas vara”, jo vēl pirm tam prognozes bija citādas. Tie, kuriem bija iespējas kampaņās ieguldīt milzīgus līdzekļus, arī panāca tād uzrāvienu, sacīja J.Dinevičs. “Skumji, un, ja nemainīsies partiju finansēšanas likums, tad naudas vara noteiks visu,” secināja LSDSP pārstāvis.

Sabiedrības citai politikai Rīgas mēra kandidāts Aleksejs Loskutovs LTV sacīja, ka partijai, kurā ir tikai divi profesionāli politiķi un kura ir deviņus mēnešus veca, tas ir ļoti labs rezultāts un perfekts ģenerālmēģinājums pirms Saeimas vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas