Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

SC neatbalstīs parakstu vākšanu par krievu valodu kā otru valsts valodu

Apvienība Saskaņas centrs (SC) neatbalstīs krievvalodīgo tiesību aizstāvja Vladimira Lindermana rīkoto parakstu vākšanu par krievu valodu kā otru valsts valodu, šādu SC līdera Nila Ušakova viedokli pauda viņa preses sekretāre Anna Kononova.

Ušakovs norāda, ka Lindermana rīkotā parakstu vākšanas akcija bijusi atbilde "nacionālistu destruktīvajai provokācijai", kas, par laimi, izgāzusies.

"Atbalstīt Lindermanu nedz tad, nedz tagad SC nevar mūsu pārliecības un programmatisko uzstādījumu dēļ," uzsver Ušakovs.

Jau ziņots, no 1.novembra līdz 30.novembrim notiks parakstu vākšana par likumprojektu, kas paredz grozīt Satversmes 4., 18., 21., 101. un 104.pantu, iekļaujot tajā nosacījumu par krievu valodu kā otro valsts valodu.

Parakstu vākšanas nodrošināšanai nepieciešami 435 060 lati, informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Parakstu vākšana bija jāizsludina, jo likumprojekta iesniegšanu Saeimā pirmajā parakstu vākšanas kārtā ir atbalstījuši 12 533 balsstiesīgie Latvijas pilsoņi. Lai būtu jāorganizē 30 dienu parakstu vākšana visā valstī, Satversmes grozījumu projektam nepieciešams ne mazāk 10 000 vēlētāju atbalsts.

Likumprojekts "Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē" tiks iesniegts Saeimā, ja parakstu vākšanā to atbalstīs ne mazāk kā viena desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb vismaz 154 379 vēlētāji.

Jau ziņots, ka jauniešu kustība Vienota Latvija sadarbībā ar Vladimira Lindermana, Jevgēnija Osipova un Aleksandra Gapoņenko dibināto biedrību Dzimtā valoda marta sākumā sāka vākt parakstus, lai krievu valoda tiktu atzīta par otru valsts valodu Satversmē.

Parakstu vākšanas laikā asas nesaskaņas izcēlās starp Lindermanu un jauniešu kustības Vienota Latvija priekšsēdētāju, vienu no biedrības Dzimtā valoda līderiem Eduardu Svatkovu. Galvenais nesaskaņu iemesls bija laiks, kad CVK būtu jāiesniedz savāktie paraksti, - pirms vai pēc 11.Saeimas vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas