Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

SC nepiedalīsies Saeimas balsojumā par krievu valodas statusu

Saskaņas centra (SC) frakcija nolēmusi nepiedalīties Saeimas balsojumā par krievu valodas statusu, tomēr SC deputāti aicina visus Latvijas pilsoņus neatkarīgi no uzskatiem, piedalīties tautas nobalsošanā, portālu Diena.lv informēja SC. 

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien plenārsēdē noraidīja SC frakcijas piedāvātos Valsts valodas likuma grozījumus, kas paredz mazākumtautību valodas lietojuma paplašināšanu atsevišķās pilsētās un novados valsts un pašvaldību institūcijās.

SC frakcija nolēmusi nepiedalīties balsojumā vairāku iemeslu dēļ.

"SC kompromisa priekšlikums ieviest Latvijā nacionālās mazākumtautības valodas statusu tika noraidīts ar nebijušu augstprātību. Labējie deputāti atteicās pat apspriest Valodas likuma grozījumus, kuru pamatā likta Eiropas pieredze un Eiropas principi politikai attiecībā pret mazākumtautībām," paziņojumā presei norādīja SC.

Viņuprāt, šodienas balsojums parādīja, ka ar mazākumtautību stāvokli saistītu jautājumu apspriešana ar Saeimas pašreizējo valdošo vairākumu, pirmkārt, ir bezjēdzīga un, otrkārt, "katru reizi šādas apspriešanas mēģinājums kļūst par kārtējo apvainojumu Latvijas ļaudīm, mazākumtautību pārstāvjiem".

"Šajā situācijā piedalīšanās lemšanā par krievu valodas statusu, ko iniciēja gandrīz 200 000 Latvijas pilsoņu, novedīs pie tā, ka tiks izprovocēts vēl viens publisku apvainojumu vilnis attiecībā pret Latvijas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem no labējo deputātu puses, kuri nepārprotami vēlas piesegt varas noziedzīgu izturēšanos Krājbankas kraha laikā, risinot airBaltic problēmas un kārtējo budžeta samazinājumus," SC norādīja paziņojumā presei. "Tāpēc Saskaņas centra frakcija nolēma nepiedalīties Saeimas balsojumā par krievu valodas statusu. Bet Saskaņas centra deputāti aicina visus Latvijas pilsoņus neatkarīgi no uzskatiem, piedalīties tautas nobalsošanā. Tā iznākums var parādīt un parādīs dažādu Latvijas iedzīvotāju grupu reālo attieksmi ne tikai pret valodas lietām, bet arī pret nacionālo politiku un nacionālajiem jautājumiem kopumā," teikts paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas